Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Sahasını 15 Kat Büyütmek İsteyen Madene Onay

Manisa ve Kütahya sınırları içerisindeki kuvars madenini genişletmek için 2022’de bakanlığa başvuruda bulunan şirket, maden sahasını 15 kat büyütmek için onay aldı.

yapi.com.tr
Sahasını 15 Kat Büyütmek İsteyen Madene Onay (Fotoğraf: AA)

Daha önce de talep ettiği kapasite artışlarıyla birlikte Manisa ve Kütahya sınırları içerisindeki kuvars madeni sahasını 46.18 hektara çıkaran şirket, alanı 694.6 hektara çıkarmak için onay aldı. Bakanlık şirketin 977 futbol sahası büyüklüğündeki alanda genişlemesinde “sakınca” görmeyerek “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) olumlu” kararı verdi.

Cumhuriyet’ten Şeyda Öztürk’ün haberine göre; 7 milyon 800 bin TL harcanacak proje, orman, tarım ve Hazine arazilerinin bulunduğu alanda gerçekleştirilecek. Yüzeyden toplamayla birlikte yapılacak proje kapsamında şirket ağaç kesmeyeceklerini belirtiyor. Ayrıca yıllık 120 bin ton cevher üretmeyi hedefliyor. Bunun yanında proje alanı içerisinde Selendi Çayı’nı besleyen Koyulduk Deresi olarak adlandırılan akar dere ve Kunduzlu Çayı’nın bir kolu olan Gebeoluk Deresi bulunuyor. Alanda Devlet Su İşleri’ne (DSİ) ait üç gölet de yer alıyor. Bu göletlerde de yurttaşlar hayvancılık, tarımsal sulama ve balıkçılık faaliyetleri yürütüyor.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/sahasini-15-kat-buyutmek-isteyen-madene-onay_205218.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!