Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Samandağ’da Halk Beton Santraline Karşı

6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay’ın Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesi’nde yurttaşlar bölgede faaliyet yürüten beton santraline karşı mücadele ediyor.

yapi.com.tr
Samandağ’da Halk Beton Santraline Karşı (Fotoğraf: AA)

6 Şubat depremlerinin yıktığı Hatay’ın Samandağ ilçesi Atatürk Mahallesi’nde işletilen hazır beton santralinin kapasite artışına ilişkin verilen “Çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir” kararı geçtiğimiz günlerde yürütmenin durdurulması talebiyle yargıya taşınmıştı.

Bölgede faaliyet yürüten bir beton santrali olmadığını ifade eden yurttaşlar ise yetkililerin görevini kötüye kullandığını ve evrakta sahtecilik yaptığını öne sürerek konuya ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; bölge sakinlerinden Mevlüd Oruç’un Samandağ Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusunda, “Bahsedilen alanda kapasite artırımı yapılacak bir tesis hiç yoktu. Sahte belge ve beyanlarla, olmayan bir tesisle ilgili, bu şekilde bir izin alınmaya çalışılmaktadır. Karayoluna yakınlığı mevzuata aykırı olan tesis dilediği yolları dilediği gibi kullanmakta emniyet müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ceza yazmamaktadır” ifadeleri yer aldı.

‘Ruhsatı da bulunmuyor’
Söz konusu tesisin yapı ve işletme ruhsatının da bulunmadığının öne sürüldüğü suç duyurusunda, “Karar usul ve yasaya aykırı şekilde verilmiştir. Söz konusu taşınmaz, 1/1000 ölçekli imar planında konut alanı olarak işaretlenmiştir. Hazır beton santralinin en yakın konut mesafesi 170 metredir. İmar planı konut olan alanda beton santralinin yapılması imar kanununa ve mevzuatına aykırıdır. Hazır beton üretim santrali, konut alanında ve konut alanlarına çok yakın kurulmaktadır.” dendi.

Ayrıca tesisisin Asi nehrine yakın olmasının da birçok soruna neden olabileceğine değinilen başvuruda, sorumluların tespit edilmesi ve cezalandırılması gerektiğine vurgu yapıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/samandagda-halk-beton-santraline-karsi-_205844.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!