Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Köylüler Koza Altın'a ÇED Toplantısı Yaptırmadı

Koza Altın, Nevşehir Avanos'a bağlı Mahmatlar köyünde yapmak istediği ÇED toplantısını köylülerin tepkileri nedeniyle yapamadı.

yapi.com.tr
Köylüler Koza Altın'a ÇED Toplantısı Yaptırmadı

Koza Altın şirketinin Kayseri - Nevşehir il sınırındaki Himmetdede altın madeni yaklaşık 11 yıldır faaliyette. Her geçen gün bozkırın ortasında bir ur gibi büyüyen şirketin açık ocağı ve liç alanları devasa boyutlara ulaştı. Kayseri Ankara karayolunun hemen yanındaki altın madeninin yol açtığı tahribat yoldan gelip geçen araçlar tarafından da çok rahat bir şekilde görünüyor.

Evrensel’den Özer Akdemir’in haberine göre; şirketin bölgede genişleme ve kapasite artışı çalışmaları ise son dönemde halk engeline takılıyor. Kırşehir ve Hacıbektaş'taki maden sondajları yöre halkı tarafından engellenen şirkete bir tepki de Avanos'a bağlı Mahmatlar köylülerinden geldi.

Şirketin Himmetdede altın ocağı kapasite artışı ile tank içi ve maden atığı depolama projesi kapsamında Mahmatlar da yapmak istediği toplantı köylülerin tepkileri nedeniyle yarım kaldı. Köy merasına yapılmak istenen madenciliğin köyün geçim kapısı olan tarım ve hayvancılığı bitireceğini dile getiren köylüler şirketin proje sunumunu protesto ederek yaptırmadılar.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/koyluler-koza-altina-ced-toplantisi-yaptirmadi_206241.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!