Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Başakşehir Belediyesi, 1.5 Milyar TL’lik Arsa Satışı Yapacak

Başakşehir Belediyesi’nin taşınmaz satmasına tepki gösteren CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Kendi yandaşlarına dağıttıkları paraları, kamu kaynaklarını satarak karşılıyorlar.” dedi.

yapi.com.tr
Başakşehir Belediyesi, 1.5 Milyar TL’lik Arsa Satışı Yapacak (Fotoğraf: AA)

Başakşehir Belediyesi tartışmalı ihaleler ve taşınmaz satışıyla gündemden düşmüyor. AKP’li Belediye, bir yandan adrese teslim ihalelerle yandaş şirketlere milyonlarca lira aktarırken bir yandan da taşınmaz satışına devam ediyor.

Cumhuriyet’ten Cengiz Karagöz’ün haberine göre; Başakşehir Belediyesi 15 Ağustos’ta araç ve iş makinesi kiralamak için ihaleye çıktı. Söz konusu ihaleyi 1 milyar 714 milyon 899 bin TL’ye Zenit Yapı Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi aldı.

Konuyla ilgili tartışmalar sürerken Başakşehir Belediyesi’nin dün toplanan komisyonunda birçok taşınmazın satışa çıkarılacağı gündeme geldi. Bu kapsamda Şahintepe, Güvercintepe, Ziyagökalp mahalleleri başta olmak üzere birçok noktadaki taşınmazın satışa çıkaracağı öğrenildi. Belediyenin bu taşınmazlardan 1.5 milyar TL gelir elde edeceği ifade ediliyor.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan CHP Başakşehir İlçe Başkanı Beyzade Kayabaşı, “Bütçesinin büyük çoğunluğunu arsa satışından sağlayan Başakşehir Belediyesi birçok kez ihale teknik şartnamesinde ihaleyi vermek istediği firmaların imkânlarını yazıyor. Böylece doğrudan istedikleri şirkete ihale verebiliyorlar. Bugüne kadar milyarlarca liralık kamu zararı oluşturdular. İhalelerle ilgili tartışmalar sürerken bir yandan da arsa satışı yapıyorlar. Şimdi de 1.5 milyar TL’lik arsa satışına hazırlanıyorlar. Kendi yandaşlarına dağıttıkları paraları, kamu kaynaklarını satarak karşılıyorlar…” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/basaksehir-belediyesi-1-5-milyar-tllik-arsa-satisi-yapacak_206144.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!