Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

EASA Türkiye Avrupa Mimarlık Öğrencileri Birliği Dayanışma ve Destek Bekliyor

EASA Türkiye Avrupa Mimarlık Öğrencileri Birliği organizasyon ekibi bu yıl Türkiye'de gerçekleşecek olan Ülke Temsilcileri Ara Buluşması (INCM) için dayanışma ve destek bekliyor.

yapi.com.tr
EASA Türkiye Avrupa Mimarlık Öğrencileri Birliği Dayanışma ve Destek Bekliyor

21 - 30 Eylül 2024 tarihleri arasında Selçuk, İzmir'de düzenlenecek  buluşma bu yıl Stigmergy kavramı üzerine odaklanıyor. EASA’da önceki kuşaklar boyunca birikmiş stigmerjik yapıyı otantik üretim ve içerikler üzerinden sürmeyi hedefleyen tartışmalara alan açmayı planlıyor. 

1981 yılından beri her sene Avrupa'nın farklı bir şehrinde düzenlenen Avrupa Mimarlık Öğrencileri Birliği (EASA), farklı ülkelerden gelen 500'ü aşkın mimarlık öğrencisinin kendileri örgütlenerek atölyeler ile alternatif mimarlık eğitimi üzerine çalışmalar yaptıkları iki haftalık bir yaz okulu. Ülke Temsilcileri Ara Buluşması (INCM) ise bir sonraki EASA ve INCM'in belirlendiği, EASA’nın devamlılığı ve mimarlık üzerine tartışmaların yapıldığı yıllık toplantı. Tüm bu süreçler, herkesin mutabık olduğu konsensus yoluyla belirleniyor. 

EASA Türkiye ekibi, 2023 yılında İtalya'nın Borca di Cadore şehrinde yer alan etkinlikte yaptıkları INCM adaylık sunumuyla, 2024 yılının Eylül ayında Ülke Temsilcileri Ara Buluşması (INCM)'i Türkiye'de düzenlemeye hak kazandılar.

Ekip; Türkiye'deki mimarlık öğrencilerinin Avrupa'nın önde gelen üniversitelerinden öğrencilerle bir araya gelerek arkadaşlıklar kurmaları ve bir ağ oluşturmaları ve aynı zamanda dünyada mimarlık eğitimi hakkında ufuklarının açılması için bu etkinliğin çok anlamlı olduğuna inanıyor. 

EASA Türkiye INCM Stigmergy organizasyon ekibinin, geçmişte EASA'nın herhangi bir noktasında parçası olmuş kişilerin ve/veya Türkiye'deki mimarlık eğitimine ve öğrencilerine olumlu geri dönüşleri olacağını düşünen herkesin bu etkinliğe destek olmalarına ihtiyacı var.

Ayrıntılı bilgi ve katkıda bulunmak için tıklayın

http://www.yapi.com.tr/haberler/easa-turkiye-avrupa-mimarlik-ogrencileri-birligi-dayanisma-ve-destek-bekliyor_206134.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!