‘Şişelenmiş Suyu Kutlamıyoruz’
'Türkiye Su Zengini Değil'
Lidya Mezarlığını İş Makineleri...
Topbaş Yanıtladı: İstanbul'un...
İstanbul Her Zaman Susuzluk...
İstanbul'un Susuzluğuna Karşı...
3. Havalimanı 70 Göleti Bitirdi
İstanbul'daki Susuzluğun Nedeni...
Çevre Mühendisleri Açıkladı:...
'Su Meselesi Yok, Allah Yardım Ediyor'
Su Tüketimi ve Temizliği için...
Su Tasarrufu Yapmanın Yolları!
'Orman Olsun' Diye Devredilen...
"Su Tasarrufu Yapmak Zorundayız"
Melen Yetmedi, İstikamet Sakarya!
İstanbullu Susuz Kalmayacak
2050'ye Kadar Yetecekti Ama...
Büyük ‘Sit’ Tartışması Yine Başlıyor
İçme Suyu Alarmı!
Türkiye Ormanlarını Böyle Kaybetti
"Orman Genel Müdürlüğü Arsa...
Köylüler Ormanı Orman Müdürlüğü'nden...
TBB'den "Orman Yönetmeliğine" Dava
"Çıkarılan Yönetmelikle Tam...
Eroğlu: Okuyunca Ben de Hayret Ettim
Ormanlık Alanlar Enerji Santrallarına...
'Kuraklıkta Son Evreye Yaklaştık'
"Kuraklık Kalıcı, Önlem Şart"
Sanayide Kuraklık Alarmı
Kuraklık Elektrik Fiyatını Artırabilir
İşte Türkiye'nin Kuraklık Haritası
Altı İl için Kuraklık Uyarısı
Kuraklık Kapıda, Su Tasarrufu Şart
Kuraklıkta Plan Var, Eylem Yok!
Elektriği ‘Kuraklık’ Korkusu Sardı
Ormanlarını Tahrip Ettiler, Susuz Kaldılar!
Kolombiya'nın en bereketli eyaleti Casanare'ye aralık ayından beri hiç yağış düşmedi. 20 bin hayvan telef oldu. Vahşi hayvan ölümleri de başladı. Çevre Bakanı bürosunu bölgeye taşıdı.
Kolombiya'nın orta kesimi, kuraklık tehdidiyle karşı karşıya. Başkent Bogota'nın yaklaşık 500 kilometre kuzeydoğusunda yer alan ve bereketli topraklarıyla anılan Casanare'ye geçen aralık ayından bu yana yağış düşmediği, yüksek hava sıcaklığının yaklaşık 20 bin hayvanın telef olmasına yol açtığı ve ekili alanlara zarar verdiği belirtildi. Vahşi yaşam uzmanı Ricardo Combariza, binlerce hayvanın su sıkıntısı ve yaşamlarını sürdürecek koşullardan yoksun kalması nedeniyle öldüğüne dikkati çekti.
Kolombiya Çevre Bakanı Luz Helena Sarmiento ise bürosunu salı günü Casanare eyaletinin başkenti Yopal'a taşıdı. Sarmiento, Yopal'dan acil durumla ilgili operasyonlara öncülük edecek. Lagünler ve bataklıklardan su çekilecek! Bölgede yaşanan doğal afetten, büyükbaş hayvancılık yapmak için ormanlık alanlarını yok eden çiftçiler, petrol şirketleri ve Maya ağacı dikimi yapan firmalar da sorumlu tutuluyor. Kolombiya Hidroloji, Meteoroloji ve Çevre Çalışmaları Enstitüsü'nün başkanı Omar Franco, şiddetli geçen yazın Casanare için sıra dışı bir durum olduğunu ifade etti. Franco, plansızlığın hiç şüphesiz durumun daha da kötüleşmesine neden olduğunu söyledi. Casanare Valisi Marco Tulio Ruiz da yer altındaki su kaynaklarından, lagünlerden ve bataklıklardan faydalanmak için yöntemler bulmaya çalışırken, kuraklıktan etkilenen köylere ve çiftçilere kaynak, teçhizat ve lojistik destek vermesi için petrol şirketlerinden yardım talep etti. Kolombiya Petrol Birliği Başkanı Alejandro Martinez, üye şirketlerden krizin çözümü için 270 bin dolar katkıda bulunmalarını istedi. Ayrıca bölgedeki hayvanlar için gıda ve ilaç gönderilmesi için bir acil durum fonu oluşturulduğu, kuraklıktan etkilenen yerlere her gün 100 su tankerinin gönderildiği belirtildi. |