Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Mimarlık Haftası'nın Gündemini Bu Kez Paydaşlar Belirliyor

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), 2-6 Ekim'de Mimarlık Haftası etkinliklerine bir kez daha ev sahipliği yapacak. Mimarlık dünyasını bir araya getirecek buluşma öncesinde, etkinliğe katkıda bulunan kurumlardan gündeme taşıyacakları konuları ve mesleki sorumluluk faaliyetlerini dinledik.

Mimarlık Haftası'nın Gündemini Bu Kez Paydaşlar Belirliyor

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), “Dünya Mimarlık Günü” kutlamaları çerçevesinde, 2-6 Ekim tarihlerinde bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. Assa Abloy ve Şişecam Düzcam ana sponsorluğunda; Bocchi, Braas Çatı Sistemleri, Işıklar Tuğla, Rapsel ve Türk Ytong sponsorluğunda düzenlenen Mimarlık Haftası'nda YEM sahnesi, mimarlığı paydaşların gözünden mercek altına alınacak. Etkinlik öncesinde yapi.com.tr'nin sorularını yanıtlayan ana sponsor ve sponsor firma yetkilileri, Mimarlık Haftası'nda gündeme taşıyacakları konular hakkında bilgi verdi.


Üreticiler mimarlardan ne bekliyor?

Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından düzenlenen Mimarlık Haftası etkinliklerinde hangi konuları ve sorunları gündeme taşımayı planlıyorsunuz?

Bilal Kafalıer (Assa Abloy): Mimarlık disiplinin tasarımsal gücünü, biz tedarikçileri geliştirmek için nasıl kullanılabileceğinin, bu işbirliği platformunun hangi yöntemle kurulabileceğinin konuşulmasını istiyoruz. Malzeme işlevselliği ve doğru ürün konumlandırması konusunun nasıl daha iyi bir noktaya getirilebileceğinin de masaya yatırılmasını bekliyoruz.

Bilal Kafalıer, Assa Abloy İş Birim Yöneticisi

Ebru Şapoğlu (Şişecam Düzcam): Camın, günümüz mimarisinde giderek daha fazla yer alması ile doğru cam seçimi daha da önem kazanıyor. Doğru cam seçimi yapılmayan projelerde;  
• Binayı soğutamamak ve/veya ısıtamamak,
• Yeterli miktarda doğal ışık alınamaması sebebiyle yapay aydınlatmadan kaynaklanan elektrik tüketiminin artması,
• Tersi durumda ise içeriye kontrolsüzce ışık alınması sebebiyle iç mekanda kamaşma sorunu,
• İnsan çarpması sonucu yaralanma riski,
• Saldırı ve hırsızlık girişimleri sonucu maddi kayıplar yaşanması,
• Gürültü kaynaklı fiziksel ve psikolojik rahatsızlıklar,
• Uygun cam kalınlığının belirlenememesi veya ısıl kırılma hesabının yapılmaması gibi sebeplerle camlarda oluşabilecek kırılmalar gibi farklı sorunlar yaşanabiliyor.

Sonradan çözülmesi pek de mümkün olmayan bu sorunları projenin ihtiyaçlar doğrultusunda tasarım aşamasında, doğru teşhisi koyarak tanımlamak ve uygun cam seçimiyle aşmak mümkün oluyor. Bu gibi nedenlerden ötürü hangi camın, hangi kalınlıkta ve hangi amaçla tercih edileceği büyük önem taşıyor. İşte bu noktada enerji tasarrufu ve çevrenin korunmasına sadece üretim teknolojileriyle değil, geliştirdiği ürünlerle de hizmet etmeyi amaçlayan Şişecam Düzcam olarak, üretim kapasitesi ve ürün çeşitliliğinin artması doğrultusunda, deneyimli ve güçlü ekibimiz ile birlikte proje karar vericileri olan profesyonellere yönelik “Cam Danışmanlığı” hizmeti sunuyor, proje ihtiyaçları doğrultusunda çözüm önerileri geliştiriyoruz.

Hamdullah Abiş (Braas Çatı Sistemleri): Türkiye’de faaliyete başladığımızdan beri çatının bir bütün olarak ele alınması gereken bir sistem olduğunu ve tasarım aşamasında çatının sistem olarak çözülmesinin ne kadar önemli olduğunu vurgulamaya çalıştık. Doğru tasarım, doğru malzeme ve tekniğine uygun uygulamalar ile uzun ömürlü, konforlu ve estetik çatılar sunulabileceğini ifade ettik. Tüm bu unsurların bir araya gelmesini başta mimarlar olmak üzere teknik ve estetik eğitim almış insanlar sağlayabilir. Bu açıdan sektörümüzde farklı paydaşların rollerinin ve sorumluluklarının daha net bir şekilde belirlenmesinin ve uygulanmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, yenilenebilir enerjilerin yapılarda daha yaygın olarak kullanılmasını önemsiyor ve mimarların burada güçlü bir katkısının olabileceğine inanıyoruz.

Dilek Karaköz Toruş (Işıklar Yapı Ürünleri): Mimarlar doğal malzeme üreticisi olduğumuzu unutmamalı ve renk, doku, boyut toleranslarını göz önünde bulundurmalı. Bazen beklenti uluslararası standartların da üzerinde oluyor. Detay tuğlalarımız gerekli detay noktalarında tercih edilmeli. Yerinde üretilen çözümler her zaman doğru sonuç veremiyor.

Tolga Öztoprak (Türk Ytong): Yönetmeliklerin uygulandığı, kaliteli malzemelerin tercih edildiği, insana ve doğaya saygılı projelerin yaygınlaşmasını, vatandaşlarımızın bir an önce deprem ve yangın güvenliği olan sağlıklı yapılara kavuşmasını diliyorum.

Mimarlar ve yapı sektörü bileşenleri için güçlü bir paylaşım ortamı

Mimarlık Haftası’nı desteklemek sizin için neden önemli?

Bilal Kafalıer (Assa Abloy): Yapı sektörünün birer parçası olarak birbirimizi dinlemekle yükümlüyüz. Bu etkinlikler de malzemenin inovasyonu için bize büyük bir fırsat sunuyor. Gelişimi tetiklerken sektörün ihtiyaçlarını belirlememize yardımcı oluyor. Bu sektörün bir parçası olarak da yeniliklerden haberdar oluyoruz. Hem konuşmacılardan hem de yüz yüze yapılan görüşmelerden Ar-Ge için yol haritamızı ortaya çıkarıyoruz.

Ebru Şapoğlu (Şişecam Düzcam): Cama hayat veren değerli mimarların çözüm ortağı olmaktan mutluluk duyuyoruz. Projelerinin tasarım aşamasından, binanın kullanılır hale gelmesine kadar, hatta kullanım sonrasındaki süreçte dahi cam ile ilgili her konuda mimarların yanındayız. Bu nedenle Mimarlık Haftası gibi bu meslek grubuna adanmış önemli bir haftada da çözüm ortaklarımızın yanındayız.

EbruEbru Şapoğlu, Şişecam Düzcam Pazarlama Satış Başkan Yardımcısı

Hamdullah Abiş (Braas Çatı Sistemleri): Mimarlık Haftası organizasyonun mimarlar ile yapı sektörünün farklı bileşenlerini ve akademi dünyasını bir araya getirecek önemli bir faaliyet olacağını düşünüyorum. Mimarların, öğrencilerin, tasarımcıların ve yapı sektörünün önde gelen isimlerinin katılımıyla tarafların fikir alışverişi yapabilme imkânı bulacağı bu etkinliğin ziyaretçi ve katılımcılara önemli katkılar sağlayacağı kanaatindeyim.  

Dilek Karaköz Toruş (Işıklar Yapı Ürünleri): Mimarlığın daha nitelikli yapılabilmesine katkı sağlamak ve tasarımcılara doğal, %100 kil esaslı ürünleri hatırlatmak adına önemli buluyorum.

Tolga Öztoprak (Türk Ytong): Türkiye inşaat sektörünün köklü bir üyesi olarak, ülkemizin enerji verimli ve kaliteli yapılara kavuşması, nitelikli kentleşmesi için pek çok alanda çalışmalar yürütüyoruz. Çevresel, ekonomik ve sosyolojik açıdan sürdürülebilir yaşam alanlarının, iyi mimarlık ve kent planlaması ile mümkün olduğunu biliyoruz. Mimarlık kültürünün gelişmesi için bu ortamı desteklemeye, geliştirilen projelere katkı sunmaya gayret ediyoruz. YEM’in düzenlemiş olduğu Mimarlık Haftası etkinliklerinin iki yıldır destekçileri arasındayız. Bu ortamı oluşturduğunuz, güzel paylaşımlara olanak sağladığınız için sizleri kutluyorum.

2017 Ytong Mimari Fikir Yarışması da bu etkinlikte ilan edilecek

Etkinlikte hangi ürünlerinizle yer alacaksınız?

Bilal Kafalıer: Assa Abloy olarak iki konuda ciddi yatırım yapıyoruz. Bunlardan öncelikli olanı, enerji tasarrufu. Hem endüstriyel hem yaya kapıları anlamında büyük yatırımlarımız söz konusu. İkincisi ise özelleşmiş ürünler. Mimarlık Haftası’nda sertifikalı otomatik yangın kapıları, yükleme yönetim sistemleri gibi yeni ürünlerimizin tanıtımını yapacağız.

Ebru Şapoğlu: Şişecam Düzcam olarak, hem cephe camlarından dekorasyona uzanan geniş ürün yelpazemizdeki ısı ve güneş kontrolü, emniyet, güvenlik ve gürültü kontrolü sağlayan tüm mimari cam ürünlerimiz, hem de bu ürünlerin dışında mimarlara sunduğumuz yenilikçi ve çözüm odaklı hizmetlerimizle etkinlikte yer alıyoruz.

Çözüm odaklı hizmetlerimizin başında, mimari projelerin cam seçimi aşamasında “Cam Danışmanlığı” sunarak, projeye özel çözümler üretmek, hatta projeye özel ürün geliştirmek geliyor. Örneğin İstanbul Yeni Havalimanı projesi için geliştirdiğimiz “Temperlenebilir Solar Low-E Cam” ile projenin etkin enerji tasarrufu, emniyet, güvenlik ve gürültü kontrolü ihtiyaçlarına tek bir ürün ile çözüm sunuyor, ayrıca proje özelinde de teknik danışmanlık sağlıyoruz.

Yakın zamanda sektör profesyonelleri ve nihai tüketiciler için hayata geçirdiğimiz dört yeni mobil uygulamamız “Cam Danışmanı, Performans Hesaplayıcı, Cam Akustik ve Isıcam Seçim Sihirbazı” ile proje özelinde doğru cam seçiminin en hızlı ve kolay biçimde yapılmasını amaçlıyoruz.

Hamdullah Abiş: Braas Çatı Sistemleri, mimar ve tasarımcıların ihtiyaçlarını en iyi ve en özgün şekilde karşılayabilmek için tüm ürün gruplarında sürekli olarak inovasyonlar yapmakta. Bu  inovatif kimliğimizle hem modern hem de geleneksel mimari yapı türlerine yönelik geliştirdiğimiz yeni ürünlerimizi, “Dayanıklılık”, “Konfor”, “Estetik”, “Enerji Verimliliği ve Yenilenebilir Enerji” konularına vurgu yaparak paylaşma arzusundayız. Özellikle, 2016 yılının son çeyreğinde lanse ettiğimiz, kiremit üretim teknolojisinde çığır açan bir inovasyon olarak nitelendirilen Evolution Innotech yüzey kaplama teknolojimizi katılımcıların beğenisine sunmayı planlıyoruz.

Dilek Karaköz Toruş: Işıklar Yapı Ürünleri olarak zemin, cephe, çatı ve duvar sistemlerimiz ile etkinlikte yer alacağız.

DilekDilek Karaköz Toruş, Işıklar Yapı Ürünleri Pazarlama Müdürü

Tolga Öztoprak: Mimarlık Haftası katılımcılarına Türk Ytong’un yeni ürünüMultipor Isı Yalıtım Levhası’nı tanıtacağız. Multipor, yanmaz ve nefes alan bir ısı yalıtım çözümü olarak ilgiyle karşılandı. Biliyorsunuz, Yangın Yönetmeliği’nin getirdiği şartlar nedeniyle, ülkemizde başta yüksek katlı binalar olmak üzere tüm yapılarda, yanmayan ya da yangına dayanıklı malzeme kullanılması gerekiyor. Özellikle yapıları tepeden tırnağa saran ısı yalıtım ürünlerinin yangın dayanımı kritik öneme sahip. Tamamen mineral özellikteki Multipor ürünümüz, ısı yalıtımında %100 yanmazlık garantisi sunuyor. Ayrıca genç mimarların heyecanla beklediği 2017 Ytong Mimari Fikir Yarışması’nı da Mimarlık Haftası’nda ilan edeceğiz.

Etkinliğimizi destekleyen #bencemimarlık etiketiyle okuyucularımıza hangi mesajı vermek istersiniz?

Bilal Kafalıer (Assa Abloy): Talep etmeye ve sorunlarını biz tedarikçilere aktarmaya devam etsinler. Gelişim ve ilerleme için bu çok önemli.

Ebru Şapoğlu (Şişecam Düzcam): #bencemimarlık mekanlara hayat verme sanatıdır. #bencemimarlık hikayeleri gerçeğe, gerçeği konfor ve estetiğe dönüştürme sanatıdır.

Hamdullah Abiş (Braas Çatı Sistemleri): #bencemimarlık doğayı insanla birleştirme işidir.

Dilek Karaköz Toruş (Işıklar Yapı Ürünleri): Kullanılacak ürünlerin niteliklerini çok iyi araştırıp ona göre tercih etmeliler.

Tolga Öztoprak (Türk Ytong): Mutlu bir yaşam ve iyi bir gelecek #bencemimarlık ile mümkün.

TolgaTolga Öztoprak, Türk Ytong Genel Müdürü


Mimarlık kültürüne katkıda bulunan çalışmalar

Mimarlara yönelik gerçekleştirdiğiniz özel projeler hakkında bilgi alabilir miyiz?

Bilal Kafalıer (Assa Abloy): Özellikle BIM konusunda uzun soluklu bir çalışmayı tamamladık. Artık tüm ürünlerimizle bu sürece hazırız. Ayrıca bu yıl geçiş sistemlerinde IoT (Internet of Things – Nesnelerin İnterneti) üzerine çok ciddi bir bilgilendirme çalışması yapacağız.

Ebru Şapoğlu (Şişecam Düzcam): Mimarlarla birlikte; cam ile tasarıma ilham vermek için düzenlediğimiz “T Buluşmaları”; mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişmelerin paylaşıldığı “Camdan Yansımalar”; camın tasarımdaki gücü ve etkilerinin farklı konu başlıklarında tartışıldığı “Mimarca Cam”; Uluslararası Gürültü Farkındalığı Günü kapsamında gürültünün insan sağlığı üzerinde yarattığı olumsuz etkilere dikkat çekmek ve farkındalığı artırmak adına hayata geçirilen “Mimarlar Gürültüyü Tartışıyor” gibi etkinliklerin yanı sıra farklı pek çok proje yürütüyor, yeni projelerin de  hazırlığını sürdürüyoruz.

Diğer yandan camın hayatlarında ve tasarımlarındaki ihtiyaçlara nasıl çare olabileceğine dair ipuçları için; ‘Isıcam Seçim Sihirbazı, Cam Danışmanı, Performans Hesaplayıcı ve Cam Akustik’ gibi mobil uygulamalarımız ile hızlı, kolay, 7/24 cam çözümleri sunuyoruz.

Mimarların projelerinde en doğru camı seçebilmeleri ve ürünlerimizle ilgili teknik bilgilere kolay ve en hızlı şekilde ulaşmalarını sağlamak için enerji tasarrufu, emniyet, güvenlik ve gürültü kontrolü sağlayan ürünlerimiz ile hayata geçirilen mobil uygulamalar sayesinde her an mimarların ceplerinde olmayı hedefliyoruz. Playstore veya Appstore’a “Şişecam” yazarak tüm mobil uygulamalarımızı cep telefonları ve tabletlere yükleyerek, uygulamaların avantajlarını hemen deneyimleme olanağı sağlıyoruz. 

Cam Danışmanı uygulaması ile projelerin ısı ve güneş kontrolü, gürültü kontrolü, emniyet ve güvenlik ihtiyaçları doğrultusunda en uygun cam çözüm önerilerini alternatifli olarak sunuyoruz. Önerilen ürünlere ait teknik bilgileri ve örnek referans proje görsellerini inceleme olanağı da sunuyoruz.

Performans Hesaplayıcı uygulamasıyla mimari projelerde istenen performans değerlerini sağlayan cam kombinasyonlarının gün ışığı, güneş enerjisi geçirgenliği ve ısı geçirgenlik katsayısı gibi performans değerlerine kolayca ulaşılabiliyor. Uygulama ayrıca yapılan hesaplamaları proje adıyla kaydederek, istendiğinde kolayca e-posta ile paylaşmayı da mümkün kılıyor. 

Cam Akustik uygulaması, şehirleşme sonucu daha fazla maruz kalınan gürültü kaynaklarına karşı ürünlerimizin performanslarını deneyimleme olanağı veriyor. Ortam ses kaydı özelliği ile de kontrol altına alınması istenen gürültü kaynağına karşı seçilen ürünlerimizin sağladığı ses yalıtımı test edilebiliyor. Şişecam Düzcam olarak mimarların hayatını kolaylaştırmayı amaçladığımız bu mobil uygulamalar ile en hızlı ve doğru şekilde profesyonel çözümler sunuyoruz.

Ayrıca e-bülten olarak hazırlanan Şeffaf Bülten ile her ay mimarları ve uygulamalarını takipçileri ile buluşturuyoruz. Mimaride cam kullanımıyla öne çıkan projelerin yanı sıra camın sanatsal üretimlerine, yenilikçi kullanımlarına, cam teknolojisi ve endüstrisindeki son gelişmelere yer veren Şeffaf Bülten, Şişecam Düzcam ve XXI dergisi tarafından hazırlanıyor ve ortalama 17.000 kayıtlı kullanıcıya dijital olarak gönderiliyor. Bültende her ay camlarımızla hayat bulan mimari projelere ve değerli mimarların camla ilgili görüşlerine yer veriyoruz.

Son olarak da şeffaflığın üstadları olarak gördüğümüz ülkemizin değerli mimarlarının hayalgücünden yansıyan prestijli projelere yer verdiğimiz ve ilkini 2015 yılında sektörümüze ve çözüm ortaklarımıza armağan ettiğimiz Referans Projeler kitabımızın ikincisinin lansmanını 27 Ekim’de Ankara TSMD Mimarlık Merkezi’nde gerçekleştirmeye hazırlanıyoruz. Türkiye ve yurtdışından 41 özel projenin görselleri ve proje künyelerinin yer alacağı Referans Projeler 2017 kitabımızda mimarların cama yaklaşımları ve projelerin suluboya görselleri de bulunuyor.

Hamdullah Abiş (Braas Çatı Sistemleri): Çatıların sadece dayanıklı, konforlu ve uzun ömürlü olmasına değil, estetik olarak da bulunduğu yapıya ve çevresine değer katmasına önem veriyoruz. Bize göre çatılar, hem bulunduğu bölgenin yapı kültürü ile hem de yapının kendi mimari tarzı ile uyumlu olmalı. Bu nedenle, özellikle mimarlara ve tasarımcılara zengin tasarım seçenekleri sunmak için farklı renk, doku, model ve yüzey teknolojilerinde özgün kiremitler üretiyoruz. Tüm bu ürün geliştirme çalışmalarında mimarların görüşleri, ihtiyaçları özellikle dikkate aldığımız unsurlar.

DanişHamdullah Abiş, Braas Çatı Sistemleri Pazarlama ve Satış Müdürü

Dilek Karaköz Toruş (Işıklar Yapı Ürünleri): Mimarlar Odası şubeleriyle rutin aralıklarla seminerler düzenliyor, yeni ürünlerimiz ve araştırmalarımız hakkında bilgi paylaşıyoruz. Işıklar Yapı Ürünleri desteğiyle gerçekleşen “Köyünü Yaşat” projesi kapsamında mimarlar ve mimarlık öğrencileri, bir köy evini yenileyerek modern hayatla entegrasyonu sağlayıp, işlevsel hale getirdiler.

Tolga Öztoprak (Türk Ytong): Mimarlık ortamına katkı sunan birçok özel projemiz var. Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz “Sarı Işık” adlı sosyal sorumluluk projesi bunun en güzel örneklerinden biri. İstanbul Serbest Mimarlar Derneği (İstanbulSMD) işbirliğinde hayata geçirdiğimiz SARI IŞIK - Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi, kentsel dönüşüm ve riskli yapı yenileme sürecinde vatandaşları, hakları ve aşamalar konusunda bilgilendirmek, doğru tasarım ve uygulamaları desteklemek amacıyla geliştirildi. Vatandaşın yaşam alanındaki değişikliklere yönelik tercihlerini, doğru ve nitelikli kullanabilmesi için bilinçlenmesini amaçlayan SARI IŞIK, kentsel dönüşümün resmi olarak başladığı 2012 yılından bu yana, vatandaşların süreçlere yönelik bilgilendirilmesi için ele alınmış “ilk ve tek” proje olarak ilgiyle karşılandı. Türkiye'de kentsel dönüşüm faaliyetinin en yoğun yaşandığı yer olan Kadıköy’ün pilot bölge olarak seçildiği proje kapsamında, İstanbulSMD üyesi mimarlar ve uzmanlarla birlikte, hedef kitleye uygun, sorulara cevap veren bir rehber kitap, broşür, kitaptan daha kapsamlı bilgiler ve olası yeni yasal düzenlemeleri içeren internet sitesi ve sosyal medya hesapları hazırlandı. Proje, sokak etkinlikleri ve medya kanalı ile 10 binlerce insana ulaştı.

Gazbeton derslerimiz de uzun soluklu bir diğer güzel örnek. Kredili ve seçmeli ders olarak 2010 yılından bu yana üniversitelerde devam eden Gazbeton Dersleri’ne, bugüne kadar binin üzerinde öğrenci katıldı. Mimarlık eğitiminde teori ve pratiği birleştiren derste, gazbeton yapı malzemesinin mimari tasarım ve uygulama alanlarıyla ilişkisi; enerji verimliliği, yapı güvenliği ve ekoloji ölçeğinde ele alınıyor. Dersler Yıldız Teknik Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve Maltepe Üniversitesi’nde devam ediyor.

Mimarlar tarafından takip edilen ve geniş bir katılımla gerçekleşen mimarlık yarışmalarımızdan da söz etmek istiyorum. 2017 itibarı ile sayısı 19’e ulaşan Ytong Mimarlık Yarışmaları, ilk düzenlendiği tarihten bugüne pek çok bireyin mimari alana olan ilgisinin artmasını sağlayarak, ülkemizde yapı ve mimarlık kültürünün gelişmesine katkı koyan kurumsallaşmış bir etkinlik.

Bunun yanında, Türk Ytong’un kuruluşundan bu yana sürdürdüğümüz, malzeme bilgi ve pratiğini geliştirmeye yönelik üniversite seminerleri, fabrika gezileri ve uygulamalı eğitimler ile sektörümüze örnek olduk. Mimar adaylarına ve genç mimarlara sunduğumuz tüm bu katkının, meslek yaşamlarında bir fark yaratmasını umuyoruz.


“Malzeme Üreticileriyle Mimarlık”
paneli 5 Ekim'de...

TUŞPA Mimarlık ve Urban Atölye Kurucusu Nilüfer Kozikoğlu’nun moderatörlüğünü üstlendiği, Assa Abloy İş Birim Yöneticisi Bilal Kafalıer, Işıklar Yapı Ürünleri Pazarlama Müdürü Dilek Karaköz Toruş, Braas Çatı Sistemleri Pazarlama ve Satış Müdürü Hamdullah Abiş, Türk Ytong Genel Müdür Yardımcısı Tolga Öztoprak, Şişecam Düzcam Mimari Cam Projeleri Ürün Yönetim Şefi Yudum Demirkol’un konuşmacı olarak katılacağı “Malzeme Üreticileriyle Mimarlık” paneli, 5 Ekim Perşembe günü 16:30-18:00 saatleri arasında YEM’de izlenebilir.

Kayıt için tıklayın.

http://www.yapi.com.tr/haberler/mimarlik-haftasinin-gundemini-bu-kez-paydaslar-belirliyor_161476.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!