Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

YTÜ Mimarlık Öğrencileri, Materyal ile 1'e 1 Deneyimlerini Başarıyla Tamamladılar

Yıldız Teknik Üniversitesi Mimari Tasarıma Giriş (MTG) Stüdyoları 2010-2011 güz yarıyılı, Yapı-Endüstri Merkezi’nde (YEM) gerçekleştirilen kolokyum ile sona erdi. 12 yürütücü ve 170 öğrencinin emeği ile ortaya çıkan çalışmaların değerlendirilmesini amaçlayan kolokyum, “1:1 Materyal Deneyim” üst temasıyla düzenlendi.

yapi.com.tr
1 YTÜ Mimarlık Öğrencileri, Materyal ile 1'e 1 Deneyimlerini Başarıyla Tamamladılar

/P>

Kolokyumun tartışma bölümünde, üçüncüsü düzenlenen 1:1 deneyim sergisinin her sene daha da geliştiğine dikkat çekilirken, bu bağlamda diğer üniversiteler ile işbirliğine gidilmesinin faydalı olacağına değinildi.

Önceki seneye kıyasla daha verimli bir stüdyo süreci geçirdiklerini dile getiren Doç. Dr. Şebnem Yalınay Çinici, tasarım ve uygulama arasında mesafe olduğunu, MTG'nin 1:1 ölçeğe odaklanmasının temel sebebinin de bu deneyimi sağlamak olduğunu belirtti. Bu deneyimin, mimariye dair iyi bir başlangış olduğunu savunan Çinici konuşmasında, mimarlığın hayat boyu süren bir eğitim olduğunu da öğrencilere hatırlattı.

Çinici'nin ardından söz alan İTÜ Mimarlık Fakültesi öğretim üyesi Dr. Funda Uz Sönmez de, kurumsal deneyimini aktararak başladığı değerlendirmesinde, kolokyumların genişletilmesinin ve projelerin basılı hale getirilmesinin önemini vurguladı.

Tasarımdan uygulamaya geçişteki çeviriyi kayıptan çok kazanım olarak niteleyen Sönmez, yeniden üretimde farklı olanakları görme şansı olduğunu sözlerine ekledi.

Öğretim üyelerinin, öğrencilerden geri besleme almak adına yönelttikleri "6 ay önce mimarlık sizin için neydi, şimdi ne?" sorusuna verilen yanıt ise; "soyut çalışmak gözümüzü korkutmuştu ama güzelmiş. Hayallerimizi gerçekleştirdik" şeklinde oldu.

Son olarak söz alan Arş. Gör. Dr. Fulya Özsel Akipek ise, ahşap ve demir atölyesi ziyaretlerinde stüdyolar arasında ortaklıklar olabileceği yönünde bir öneri getirdi ve kurumlar arası iletişime bir kez daha vurgu yaptı.

Kolokyum, düzenlenen kokteyl ile sona erdi.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/ytu-mimarlik-ogrencileri-materyal-ile-1e-1-deneyimlerini-basariyla-tamamladilar_85290.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Sürecin içinde olan bir öğrenci olarak çok verimli geçtiğini ve çok güzel eserler ortaya çıktığını düşünüyorum.tekrar böyle bir deneyimin içinde olamayacak olmak üzücü ama tek başına bu deneyim de çok değerli:) YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!