Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat Yapısı ve Görevleri Netleşiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarının bina ve tesislerinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılması ve yaptırılması uygulaması, isteğe bağlı hale getirildi. Depreme karşı dayanıksız yapılar ile imar mevzuatına, plan, proje ve eklerine aykırı yapıların ve bunların bulunduğu alanların dönüşüm projelerini ve uygulamalarını yapmak veya yaptırmak

yapi.com.tr / AA
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Teşkilat Yapısı ve Görevleri Netleşiyor

BR>    
Sokak sağlılıklaştırma proje uygulamaları
    
KHK ile Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda yer alan 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu' ibareleri 'Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu', 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu' ile 'Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu' ibareleri 'Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu' şeklinde değiştirildi.

'Sokak sağlıklaştırma proje ve uygulamaları' kapsamında, ''Kentsel SİT alanları ve koruma alanlarında, korunması gerekli taşınmaz kültür varlıkları ile sokaktaki diğer yapıların özgün sokak dokusunu tanımlayan tüm öğelerle birlikte korunması ve belgelenmesine yönelik rölöve, restitüsyon, restorasyon, kentsel tasarım projeleri ile mühendislik dallarında yapılması gereken her türlü proje ve bunların uygulamaları'' yapılacak.
    
Kültür Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu'nun üyeleri ve görevleri yeniden belirlendi. Taşınır tabiat varlıkları hariç tabiat varlıkları, doğal SİT alanları ve bunlara ilişkin koruma alanları ile ilgili olarak kanunda öngörülen iş, işlem ve kararlar bakımından görevli ve yetkili bakanlık, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı oldu. Koruma Yüksek Kurulunca alınması öngörülen kararlar, tabiat varlıkları, doğal SİT alanları ve bunlara ilişkin koruma alanları bakımından Koruma Merkez Komisyonunca, koruma bölge kurullarınca alınması öngörülen kararlar koruma bölge komisyonlarınca alınacak ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının onayıyla yürürlüğe konulacak.
    
Geçici madde uyarınca, tabiat varlıkları, doğal SİT alanları ve bunlara ilişkin koruma alanları ile ilgili olarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca hazırlanması öngörülen yönetmelikler yürürlüğe girinceye kadar, daha önce yürürlüğe girmiş olan yönetmeliklerin KHK'ya aykırı olmayan hükümlerinin uygulanmasına devam edilecek.
    
Koruma bölge kurullarının mevcut üyelerinin görevleri sona erdirildi.
    
İller Bankası; bakanlık tarafından talep edilen özel projeler ve kentsel altyapı projeleri ile yapım işlerini yapacak veya yaptıracak. Bankaya kaynak temin etmek üzere, proje kaynağı için herhangi bir borç ve şartlı yükümlülük altına girmemek kaydıyla kar amaçlı gayrimenkul yatırım projeleri ile uygulamalar yapacak veya yaptıracak.
İller Bankasının yönetim kurulunun yapısı da yeniden belirlendi. Genel Müdür, bakanın teklifi üzerine başbakan tarafından atanacak.
    
TOKİ'nin başkan yardımcılarını ilgili bakan atayacak
    
KHK ile ''TOKİ'nin başkan yardımcılarının TOKİ'nin bağlı olduğu bakan tarafından atanması'' hükmü getirildi. Önceden, başkan yardımcıları, başkanın onayı ile atanıyordu.
KHK ile bakanlıklardaki yeni birimlere uygun kadro düzenlemeleri de yapıldı.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5
ETİKETLER: kurum çevre kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/cevre-ve-sehircilik-bakanliginin-teskilat-yapisi-ve-gorevleri-netlesiyor_88771.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!