Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İnşaat

İnşa et ve yaşat…

Yaşam alanlarının oluşumu hızlı bir ivme kazanırken başlangıç aşamasından bitiş sürecine kadar güvenli bir yapının oluşturulması günümüz teknolojilerinin de yardımı ile daha da kolaylaşmaktadır. Kimi zaman bir yatırım seçeneği kimi zaman ise kar amacı güden bir yapıya sahip olunması tabi ki herkesin hayalidir.

...
İnşaat Dünyasındaki Gelişmeler

Yapı ve inşaat alanında yaşanan gelişmeler, haberler, ipuçları, yatırım tüyoları sayesinde doğru yatırımın belirlenmesinde atılacak adımlar gelecek için önemlidir. Bünyemizde barındırdığımız çalışma arkadaşlarımız ile sizlere inşaat alanında sağladığımız bilgi ve kaynaklar ile sektörün lider platformu olmayı hedefliyoruz.

Yeni Ürünler İle Tanışma Zamanı

İnşaat sektöründe henüz yeni görev almış ürünler ile ilk siz tanışmak istemez misiniz? Cevabınız evet ise yeni nesil otomasyon sistemleri, haftanın popüler ürünleri, en çok tercih edilen ürün grupları ve bu sektörde markalaşmış grupların yeni haberlerini ilk siz duymalısınız!

İnşaat Projelerinde Finansal Yönetim

Firmaların karlılığını arttıracağı ipuçları ve uzmanlar tarafından tecrübe edilmiş bilgiler ışığında projelerin değerlerini daha üst seviyelere çıkarmanız mümkündür. İnşaat alanında her geçen gün değerli kaynaklarını arttıran Yapi.com.tr sizlere menkulleriniz adına doğru kararlar vermeniz için bir rehber olmaktadır.

Toplantı, Fuar ve Organizasyonlardan İlk Sizin Haberiniz Olsun

İnşaat ve yapı alanında gerçekleşen organizasyonları yakından takip ederek aktivitelerde yer almak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Aynı zamanda gerçekleşecek ihale, organizasyon ve fuar takvimini de takip ederek gelişmeleri birebir görme fırsatı yakalayabilirsiniz.

Türkiye'nin ilk Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Kentsel Dönüşüm - Türkiye'nin ilk Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Açıldı

Türkiye'nin ilk Deprem ve Yapı Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) hizmete açıldı. »

1 Milyar TL’ye Belediye Binası

Kentsel Dönüşüm - 1 Milyar TL’ye Belediye Binası

Pendik Belediye Başkanı AKP’li Ahmet Cin tarafından yeni belediye binası adı altında üç yıl önce yapımına başlanan yavru sarayın toplam 1 milyar TL’ye mal olacağı ortaya çıktı. »

İnşaatı Tamamlayamayan Firma İkinci İhaleyi de Kazandı

Kentsel Dönüşüm - İnşaatı Tamamlayamayan Firma İkinci İhaleyi de Kazandı

2021’de ihalesi yapılan Ordu Şehir Hastanesi belirlenen tarihte bitmedi. İkinci ihale yapıldı, maliyet katlandı. İki ihaleyi de AKP’li Fatih Belediye Başkan Yardımcısı’nın damadının aldığı belirlendi. »

"Doğru Malzeme Seçimi Yapıya Değer Katar "

Kentsel Dönüşüm - "Doğru Malzeme Seçimi Yapıya Değer Katar "

Türk Ytong Genel Müdürü Tolga Öztoprak binanın yapım aşamasında doğru malzeme seçimi ile hem yapıların karşılaşabileceği risklerin en aza indirilebileceğini hem de binalara yenilikçi ve çevreci özellikler kazandırılabileceğini söyledi. »

İnşaat Yeniden Eşik Değerin Altına İndi

Kentsel Dönüşüm - İnşaat Yeniden Eşik Değerin Altına İndi

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Eylül Ayı Raporu’nu açıkladı. »

Üsküdar Belediyesi Medipol’ün İnşaatını Mühürledi

Kentsel Dönüşüm - Üsküdar Belediyesi Medipol’ün İnşaatını Mühürledi

CHP’li Üsküdar Belediyesi, AKP’li Fahrettin Koca’nın kurduğu Medipol Hastanesi'nin inşaatını mühürledi. İBB’nin de imar planlarını iptal ettiği alanı, bir yurttaş 1994 yılında devlete okul yapılması için bağışlamıştı. »

Tiran Namazgah Cami Açıldı

Kentsel Dönüşüm - Tiran Namazgah Cami Açıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tiran'da Namazgah Cami'nin açılış törenine katıldı. »

TÜİK İnşaat Maliyet Endeksi Açıklandı

Kentsel Dönüşüm - TÜİK İnşaat Maliyet Endeksi Açıklandı

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Ağustos 2024 dönemine ait İnşaat Maliyet Endeksi verilerine göre; inşaat maliyetleri ağustosta aylık bazda yüzde 1,18, yıllık bazda yüzde 41,54 artış gösterdi. »

Euro Bölgesi'nde İnşaat Üretimi Haziranda Arttı

Kentsel Dönüşüm - Euro Bölgesi'nde İnşaat Üretimi Haziranda Arttı

Euro Bölgesi'nde inşaat üretimi, haziranda önceki aya göre yüzde 1,7 yükseldi. »

Emlak Vergisi için Esas Alınacak İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

Kentsel Dönüşüm - Emlak Vergisi için Esas Alınacak İnşaat Maliyet Bedelleri Belirlendi

Emlak vergisine esas olmak üzere gelecek yıl için bina metrekare normal inşaat maliyet bedelleri, meskenler açısından 369,88 lira ile 16 bin 967,51 lira arasında değişecek. »

Roca Grup, 2023 Yılında 2,057 Milyon Euro Ciro Elde Etti

Kentsel Dönüşüm - Roca Grup, 2023 Yılında 2,057 Milyon Euro Ciro Elde Etti

Roca Grup, 2023 yılında elde ettiği 2,057 milyon Euro ciro ve yaptığı 153 milyon Euro’luk yatırımla büyümesini sürdürüyor. Pandemi sonrası dönemde inşaat sektöründeki daralma ve tüketici önceliklerindeki değişime rağmen satışlarını artıran Roca... »

Mercedes-Benz Arocs 4851 K, Sürüş Güvenliğini Garantiye Alıyor

Kentsel Dönüşüm - Mercedes-Benz Arocs 4851 K, Sürüş Güvenliğini Garantiye Alıyor

Mercedes-Benz Türk’ün inşaat sahasının zorlu koşulları ve yüksek yük kapasitesine yönelik talepleri karşılamak amacıyla tasarladığı Arocs 4851K, 16 tondan 18 tona çıkarılan arka makas taşıma kapasitesi sayesinde aracın dayanıklılığını artırarak... »

ASAŞ, BIM Kütüphanesi ile Dijital Dönüşümüne Devam Ediyor
Kentsel Dönüşüm - ASAŞ, BIM Kütüphanesi ile Dijital Dönüşümüne Devam Ediyor

ASAŞ, inşaat ve yapı sektöründe dijital dönüşümün anahtarı olan BIM ((Building Information Modeling) Kütüphanesini sistemlerine entegre ederek farklı disiplinlerin koordineli çalışmasıyla süreçlerdeki verimliliği artırmayı hedefliyor. »

Uzun Ömürlü Cephelerin Sırrı Baumit CrystalEffect ile Tanışın
Kentsel Dönüşüm - Uzun Ömürlü Cephelerin Sırrı Baumit CrystalEffect ile Tanışın

Baumit, İnovasyon Merkezi tarafından geliştirilen Baumit CrystalEffect özelliğine sahip Baumit CrystalSet, kir tutmama özelliği sayesinde bakım gerektirmeyen dış cephelere imza atıyor. »

ODE Yalıtım’dan Kentsel Dönüşümde Yalıtımın İncelikleri
ODE Yalıtım’dan Kentsel Dönüşümde Yalıtımın İncelikleri

Eski binaların yerlerine yenilerinin yapılması hem estetik hem de yapısal sağlamlılık açısından büyük önem taşıyor. ODE Yalıtım, kentsel dönüşüm süreçlerinde yalıtımın kritik rolünü vurgulamak ve binaların sürdürülebilirliğini artırmak için... »

İzmir’de Yapı Stokunun Güçlendirilmesi için Ciddi Bir Adım Yok
Kentsel Dönüşüm - İzmir’de Yapı Stokunun Güçlendirilmesi için Ciddi Bir Adım Yok

Uzmanlar, İzmir depreminin üzerinden geçen yaklaşık 4 yıllık sürede kentteki yapı stokunun güçlendirilmediğini söyledi. »

Esenler'de Çatlaklar Oluşan Bina Tahliye Edildi
Kentsel Dönüşüm - Esenler'de Çatlaklar Oluşan Bina Tahliye Edildi

Esenler'de yapımı devam eden bir inşaat nedeniyle yanında bulunan 6 katlı binada önceden oluşan çatlaklar daha da artınca apartman sakinleri durumu polis ve belediye ekiplerine haber verdi. Adrese gelen zabıta ekipleri binada oturanları tahliye... »

İMO’dan Çöken Bina ile İlgili Açıklama
Kentsel Dönüşüm - İMO’dan Çöken Bina ile İlgili Açıklama

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu, Küçükçekmece’de çöken bina ile ilgili açıklamasında, “Küçükçekmece’deki çökme olayından ders alınmalı; yapısal tadilatlar denetlenmeli ve yapı stokunun iyileştirilmesi için harekete... »

İnşaat Sektörü Güven Endeksi Azaldı
Kentsel Dönüşüm - İnşaat Sektörü Güven Endeksi Azaldı

Güven endeksi, mayısta geçen aya kıyasla hizmet sektöründe değişim göstermezken, perakende ticaret sektöründe yüzde 3,3, inşaat sektöründe ise 0,3 azaldı. »

İnşaatı Daha İyi Hale Getirecek Yeni Uygulama ve Teknolojiler Sahada
Kentsel Dönüşüm - İnşaatı Daha İyi Hale Getirecek Yeni Uygulama ve Teknolojiler Sahada

Hilti Türkiye, saha ekipleriyle bir araya gelerek yepyeni uygulama çözümlerini deneyimlediği Marketing Wave 2024’ü, Hilti Tamir ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdi. »

Günsan, Kayseri ve Antalya’da İki Projeye Estetik Bir Görünüm Kattı
Kentsel Dönüşüm - Günsan, Kayseri ve Antalya’da İki Projeye Estetik Bir Görünüm Kattı

İnşaat sektörünün çözüm ortağı Günsan Elektrik, Kayseri ve Antalya’daki iki inşaat projesinde Eqona ve Valta serisiyle yer aldı. »

Depremlerinin Simgesi 'İMO Binası' Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya
Kentsel Dönüşüm - Depremlerinin Simgesi 'İMO Binası' Yıkılma Tehlikesiyle Karşı Karşıya

İMO Adana Şube Yönetim Kurulu, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin simgesi İMO binasının yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu kaydederek, "Korunması ve örnek gösterilmesi gerekirken, bir hafıza bilinçli olarak yok edilmek... »

TOKİ İnşaatlarında Hata ve Denetimsizlik Endişe Veriyor
Kentsel Dönüşüm - TOKİ İnşaatlarında Hata ve Denetimsizlik Endişe Veriyor

İzmir Aliağa’da TOKİ’nin konut projesinde şikayetler üzerine inceleme yapan İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi, tehlikeli boyutta hatalar ve denetim eksikliği tespit etti. »

CTBUH Avrupa 2024 Konferansı
Kentsel Dönüşüm - CTBUH Avrupa 2024 Konferansı

Yüksek Binalar ve Kentsel Habitat Konseyi (CTBUH), ‘Avrupa 2024 Konferansı’nı bu yıl 18 - 19 Nisan 2024 tarihlerinde İstanbul’da İFM Ziraat Kuleleri’nde gerçekleştirecek. »

“Şantiyelerde Mühendislere Yönelik Şiddet Son Bulsun”
Kentsel Dönüşüm - “Şantiyelerde Mühendislere Yönelik Şiddet Son Bulsun”

İnşaat Mühendisleri Odası, son dönemde şantiyelerde mühendisleri hedef alan saldırılardaki artışa dikkat çekti. Oda açıklamasında "Şantiyelerde denetim ve yönetim görevini yürüten meslektaşlarımız kamu görevlisi niteliğinde sayılmalı" denildi. »

REKLAM VERİN

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!