Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

ODE Yalıtım’dan Kentsel Dönüşümde Yalıtımın İncelikleri

Eski binaların yerlerine yenilerinin yapılması hem estetik hem de yapısal sağlamlılık açısından büyük önem taşıyor. ODE Yalıtım, kentsel dönüşüm süreçlerinde yalıtımın kritik rolünü vurgulamak ve binaların sürdürülebilirliğini artırmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

yapi.com.tr
ODE Yalıtım’dan Kentsel Dönüşümde Yalıtımın İncelikleri

Eski binaların yerlerine yenilerinin yapılması, şehirlerin güvenliği ve yaşanabilirliği açısından hayati bir adım olarak öne çıkıyor. İnşaat sürecinde özellikle dikkat edilmesi gereken ilk nokta ise binaların enerji verimliliğini artırmak. Bu noktada iyi ve doğru bir yalıtım malzemesi seçimi oldukça kritik öneme sahip. İyi ve doğru yalıtım malzemesi, binaların ısıtma ve soğutma maliyetlerini düşürürken enerji tasarrufu sağlıyor.

Dayanıklılık ve bunun sürdürülebilirliği de eski binaların yenilenme süreçlerinde öncelikli olarak ele alınması gereken konular arasında yer alıyor. Bunun yanı sıra çevre dostu yaklaşım da yenileme süreçlerinde önemli bir faktör. Geri dönüştürülebilir ve çevre dostu malzemelerin kullanımıyla çevresel etkiler minimize edilirken sürdürülebilir kentsel dönüşüm projeleri desteklenmiş oluyor.

ODE Yalıtım, yılların verdiği deneyimle binaların depreme karşı dayanıklılığını sağlayan ve bunu uzun süre devam ettirecek çözümler sunmaya devam ediyor. Bu sayede, binaların güvenliği sağlanırken uzun ömürlü yapılar oluşturulması hedefleniyor.

“Doğru malzeme seçimi ve yapısal güçlendirmeyle kalıcı çözümler üretiyoruz”
ODE Yalıtım Yönetim Kurulu Üyesi Ozan Turan
, konuyla ilgili olarak şunları söylüyor: "Kentsel dönüşüm projelerinde yalıtımın sağladığı katkıları önemsiyoruz. Hem enerji tasarrufu sağlayarak kullanıcıların maliyetlerini azaltıyor hem de çevresel sürdürülebilirliği destekliyoruz. ODE Yalıtım olarak, kentsel dönüşüm projelerinde yalıtımın önemini vurgulamak ve bu alandaki çalışmalarımızı desteklemekten gurur duyuyoruz.”


*

ODE Yalıtım Hakkında

1985 yılında taahhüt faaliyetleriyle ticaret hayatına başlayan ve 1996 yılında üretici kimliğine kavuşarak, yapı ve teknik yalıtım olmak üzere 2 ana kategoride üretim yapan ODE Yalıtım, bugün 6 modern üretim tesisi, 4 binden fazla ürün çeşidi ve uzman çalışma arkadaşlarıyla yalıtım sektörünün en büyük üreticileri arasında yer alıyor. 2022 ve 2023 yıllarında İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından düzenlenen İhracatın Liderleri Ödül Töreni'nde “Yalıtım Malzemeleri İhracatı” kategorisinde birincilik ödülünün sahibi olan ODE Yalıtım, ülke ekonomisine katkı sağlamaya devam ediyor. Geleceğe hazırlanan, sürekli kendini geliştiren ve yeniliklere açık, çevre ve topluma karşı sorumluluk sahibi yeteneklerle global bir marka olma vizyonuyla faaliyetlerini sürdüren ODE Yalıtım'ın, çevre ve enerji dostu sürdürülebilir ürünleri, 6 kıtada, 75'in üzerinde ülkede tercih ediliyor. Türkiye'de yalıtım sektöründe “Kurumsal Sosyal Sorumluluk Raporu‘nu yayınlayan ilk firma olan ODE Yalıtım, aynı zamanda kamuoyunda yalıtım ve enerji verimliliği bilincini artırmaya yönelik çalışmalar yapıyor. Çorlu ve Eskişehir tesislerinde ürettiği ısı, su, ses ve yangın yalıtım ürünlerine tüm pazarlarda geçerli, uluslararası onaylı ve Avrupa standartlarıyla uyumlu Çevresel Ürün Beyanı (Environmental Product Declaration – EPD) belgesi alan ilk firma olma özelliğini taşıyor.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ode-yalitimdan-kentsel-donusumde-yalitimin-incelikleri_205571.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!