Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Kahramanmaraş'ta Depremzedeler için Yapılan 531 Köy Evi Teslim Edildi

6 Şubat 2023'teki depremlerin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yapımı tamamlanan 879 köy evinden 531'inin anahtarı hak sahiplerine teslim edildi.

yapi.com.tr/AA
Kahramanmaraş'ta Depremzedeler için Yapılan 531 Köy Evi Teslim Edildi Fotoğraf: Gökhan Çalı / AA

Kahramanmaraş'ta, TOKİ tarafından yapılan afet konutlarının yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda da köy evleri inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Ekipler, köy evleri yapımında yer seçiminde titiz bir çalışma yürütüyor. Bu kapsamda yapının kurulacağı yerdeki zeminin sağlamlığı, özellikle vatandaşların istekleri ve taleplerine göre belirlenerek çalışmalar yapılıyor.

Kahramanmaraş İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tayfun Temur, AA muhabirine, 6 Şubat depremlerinin kent merkezinde olduğu kadar kırsal mahallelerde de yıkıma yol açtığını söyledi. Bu anlamda Yapı İşleri Genel Müdürlüğü koordinasyonunda kırsal afet konutlarında yürütülen çalışmalarda 3 bin 302 kırsal konutun kurasının çekildiğini belirten Temur, "Köy evlerine karşı memnuniyet had safhada diyebiliriz çünkü hatta bazı ailelerimiz bize, 'villa yapıyorsunuz' diyor. Şu anda herkes bu konudan memnun." dedi.

Temur, kırsal konutların bir kısmını hafif çelikten bir kısmını ise beton örmeden yaptıklarını anlatarak, şöyle devam etti: "Toplamda ihale edilen konut sayımız 12 bin 669, bunun 9 bin 902'si betonarme 2 bin 767'si ise hafif çelikten yapılıyor. Kırsaldan şu ana kadar Yapı İşleri Genel Müdürlüğümüz toplamda 879 köy tipi konutu teslim etti. Biz de bunların 531'inin anahtarını vatandaşlarımıza teslim ettik. Köy bazlı olarak teslimatlar devam ediyor. Kırsalda 116 ailemiz fiilen evine geçip oturmaya başlamış durumda. Konut yapım sürecini biz en kısa sürede bitirmek istiyoruz. Konut bazlı olarak bakarsak, 3 kura çektik, toplamda bu üç kurada 3 bin 302 kırsal konutun kuraları çekilmiş oldu, hak sahipleri şu anda belli. Yapı İşleri Genel Müdürümüz bu konuda iyi çalışıyor. İnşallah kısa sürede vatandaşlarımızı konutlarına geçirmiş olacağız."

AFAD olarak yapılan çalışmaları titizlikle takip ettiklerini vurgulayan Temur, şunları kaydetti: "AFAD ve Valilik olarak kırsal konutların altyapısı ile ilgili kısmı takip ediyoruz. Özellikle altyapıyla ilgili sorun yaşanmaması için, malumunuz köy evleri yapılırken yeni yerler seçiliyor, bunların kanalizasyonu, suyu ve elektriğinin gelmesi gerekiyor. Özellikle su konusunda teminle alakalı ilgili kurumlarla beraber istişareyle yürüyoruz. Detaylı bir şekilde de bunu hem Sayın Valimiz hem de Bakanlığımız takip ediyor."

http://www.yapi.com.tr/haberler/kahramanmarasta-depremzedeler-icin-yapilan-531-koy-evi-teslim-edildi_206613.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!