Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Depreme En Dayanıklı Bina Tasarımı Balıkesir Üniversitesi'nden

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda birinciliği Balıkesir Üniversitesi’nden Kolezyum takımı aldı. Takım üyeleri 10 bin TL’lik para ödülünün sahibi olurken, üniversitelerine de depremi simüle eden sarsma masası kazandırdılar.

yapi.com.tr

Yarışma Sonuçları

Depreme En Dayanıklı Bina Tasarımı Balıkesir Üniversitesi'nden Depreme En Dayanıklı Bina Tasarımı Balıkesir Üniversitesi'nden

Büyük finali dün (29 Haziran Pazartesi) gerçekleştirilen ve Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nda sonuçlar belli oldu. Balıkesir Üniversitesi’nden Kolezyum takımı birincilik ödülüne değer bulunurken; ikincilik ödülü Erciyes Üniversitesi’nden Aderans takımının, üçüncülük ödülü de Harran Üniversitesi’nden Atazade takımının oldu. En İyi Deprem Performansı Özel Ödülü’nü Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nin Akdamar projesi alırken, En İyi Mimari Özel Ödülü’nü İstanbul Üniversitesi’nden Avangers takımı aldı. En İyi İletişim Berecisi Ödülü ise Cumhuriyet Üniversitesi’nden Heaven-İst projesinin oldu. Etkinlik boyunca katılımcılar tarafından yapılan oylamaya göre En İyi Yarışma Ruhu Ödülü’ne ise Sakarya Üniversitesi layık görüldü.

Dereceye giren takımlara ödüllerini DASK Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kayacı, DASK Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Deprem Vakfı Başkanı Prof. Dr. Mustafa Erdik, DASK Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalkavan, DASK Koordinatörü İsmet Güngör, DASK Genel Sekreteri Serpil Öztürk verdi.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’na 26 farklı şehirdeki 29 üniversiteden 66 takım başvurmuştu. Ön elemeyi geçen 25 takım finalde, Ataşehir’de çok katlı bir otel olarak tasarladıkları bina modeli maketleriyle yarıştılar. Depremi simüle eden sarsma masasında en iyi performansı göstererek farklı büyüklükteki 3 depremden en az hasarla çıkan bina modeli maketleri takımlara ödül kazandırdı.

Birincinin üniversitesine sarsma masası hediye

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın 3 gün süren finali, bina modellerinin teknik değerlendirmesi ve takımların proje sunumlarıyla başladı. Final etkinliğinin ikinci gününde ise bina modellerinin sarsma masası üzerindeki depreme dayanıklılık performansı ölçüldü.

Birincilik ödülünü alan Balıkesir Üniversitesi’nden Kolezyum takımı, üniversitenin inşaat mühendisliği bölümüne eğitim amaçlı kullanılmak üzere depremi simüle eden sarsma masası kazandırdı. Ayrıca birinci takım 10 bin TL’lik para ödülünün de sahibi oldu. İkinci takım 5 bin TL, üçüncü takım 3 bin TL para ödülü kazandı. En İyi Mimari, En İyi Depreme Dayanıklılık, En İyi İletişim Becerisi ve En İyi Yarışma Ruhu ödüllerini kazanan takımların üyeleri ise hediye çeki aldı.

DASK Depreme Dayanıklı Bina Tasarımı Yarışması’nın sonuçlarına www.daskbinatasarimi.com adresinden de ulaşılabiliyor.

http://www.yapi.com.tr/yarismalar/depreme-en-dayanikli-bina-tasarimi-balikesir-universitesinden_132364.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!