Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yol Projesine Toprak Almak için Binlerce Ağaç Kesildi

Kocaeli’ndeki yol projesi için koca bir dağı oydular. Ağaçlar kesildi, kamyonlarca toprak yol inşaatı için taşınıyor. Çevre sakinleri duruma tepkili.

yapi.com.tr
Yol Projesine Toprak Almak için Binlerce Ağaç Kesildi (Fotoğraf: BirGün)

Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı Karayolları Genel Müdürlüğü 6 Şubat 2020 tarihinde İzmit-Kandıra ile Ağva-Kandıra-Kaynarca yollarının yapımı için ihale düzenledi. Kamu İhale Kanunu’nun tartışmalı 21/B maddesinde düzenlenen pazarlık usulüyle yapılan ihale 628 milyon 889 bin TL’ye Kalyon İnşaat’a verildi.

BirGün’den İsmail Arı’nın haberine göre; ihaleyi alan Kalyon İnşaat yol yapım çalışmalarına devam ederken bir çevre felaketine imza atıldığı ortaya çıktı. Kandıra ilçesinin Kocakaymaz köyünde, Balaban Ormanı’nda ağaçlar kesildi. Ardından da Kalyon İnşaat’ın kamyonları tarafından yol projesinin olduğu bölgeye toprak taşınmaya başladı.

Duruma tepki gösteren bölge sakinleri, “Ellerimizde pankartlarla çalışmaları durdurmak için kamyonların yolunu kestik, eylemler yaptık. Konuyla ilgili itirazlarımızı Kandıra Belediye Başkanlığı’na ilettiğimizde, Belediye Başkanı ağaç dikeceklerini söyleyerek bölge sakinlerini ikna etmeye çalıştı. İddialara göre bu alana dair bir ruhsat falan da yok. Buradan çıkartılan malzeme Kandıra yoluna sevk ediliyor. Göz göre göre çevre katliamı yapılıyor.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yol-projesine-toprak-almak-icin-binlerce-agac-kesildi_205567.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!