Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ümraniye Belediyesi’nden Gece Yarısı Ağaç Kesimi

Ümraniye Belediyesi, ilçedeki ormanlık alanda 'Millet Bahçesi' adı altında binlerce ağacı kesmek istedi. Bölge halkı, durumu öğrenir öğrenmez olay yerine giderek kesimleri engelledi.

yapi.com.tr
Ümraniye Belediyesi’nden Gece Yarısı Ağaç Kesimi

AKP'li Ümraniye Belediyesi, ilçede Trabzon Park olarak bilinen, bir süredir "Trabzon Millet Bahçesi" adı altında çalışmalar yapılan ormanlık alana dün gün gece yarısı gelerek ağaçları kesmek istedi.

BirGün’den Sibel Bahçetepe’nin haberine göre; bölge halkı, ağaç kıyımının yapıldığı yere giderek kesimleri engelledi. Yaklaşık 12-13 ağaç kesildiğini belirten halk, "Binlerce ağaç kesmek istiyorlar. Ormanın millet bahçesi adı altında tahrip edilmesine izin vermeyeceğiz" diye konuştu. Gece alana, CHP İlçe Başkanı Hakan Kızılelma ve meclis üyeleri de geldi.

Ümraniye Kent Savunması Sözcüsü Bulutcan Okuducu, olayı sosyal medya hesabından duyurdu. "Doğaya, ormana, ağaca, yaşama düşman bir zihniyet bu!" diyen Okuducu, yaptığı açıklamada, "Ümraniye Belediyesi doğaya ve yaşama savaş açıyor. Her geçen gün yeni bir katliama teşebbüs ediyor. Birçoğunda başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Bu katliamlar sistematik ve bilinçli bir şekilde yürütülüyor." ifadelerini kullandı.

Kuzey Ormanları Savunması'nın açıklamasında da "Kuzey Ormanları’nda villa otoyol maden için kesemedikleri mevkilerimizi de park, bahçe yapalım diyerek katlediyorlar. Öyle ‘boş boş’ duran ormanı sevmiyorlar. Ya yıkacak arsa yapacak ya çökecek tesis dikecek." denildi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/umraniye-belediyesinden-gece-yarisi-agac-kesimi_205769.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!