Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Bodrum Belediyesi'nin 1800 Mülküne Haciz Konuldu

Bodrum Belediyesi’nin yaklaşık 2 milyar TL olan borçlarına karşılık 1800 mülküne haciz işleminin uygulandığı ortaya çıktı.

yapi.com.tr
Bodrum Belediyesi'nin 1800 Mülküne Haciz Konuldu (Fotoğraf: AA)

SGK ve Muğla Vergi Dairesi'ne yaklaşık 2 milyar TL'ye yakın borcu olduğu öğrenilen Bodrum Belediyesi’nin 1800 mülküne haciz konuldu. Belediye borçlarını ödemek için 11 parseldeki arazileri satışa çıkarmak için meclisten karar çıkarttı. Satışlar belediye meclisi toplantısında kabul edildi.

Sözcü’den Yaşar Anter’in haberine göre; satışa çıkarılması planlanan taşınmazlar arasında Bodrum’un Gökçebel Mahallesi’nde yer alan 757 ada 1 parsel, 577 ada 145, 146, 147, 150, 151, 152, 153, 154 parseller; Gündoğan Mahallesi’nde 218 ada 1 parsel, 586 ada 8 parsel ve Yeniköy Mahallesi’nde 1223 ada 2 parsel bulunuyor. Bu taşınmazların, 2886 sayılı Devlet İhale 5/9 Kanunu’na göre satışının yapılması öngörülüyor.

Belediyenin SGK ve vergi borçlarıyla ilgili açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, şunları dile getirdi:

“Bir ay önce Muğla Vergi Dairesi Müdürümüz bizi makamına davet etti. Muğla'ya gittik ve vergi borcumuzun 500 milyon olduğunu, 250 milyonunun yapılandırmada, diğer 250 milyonun ise yapılandırılamadığını, o tarihte aylık faizinin de 40 milyon olduğunu söyledi. Bir sonraki ay bu faiz 50, 60'a kadar gidecek.

Biz hiçbir şekilde yapılandırma yapamıyoruz, ödeme yapamıyoruz çünkü. Onların söylediği şu oldu 'O zaman bize bir mülk verin, mülkünüzle beraber bir trampa yoluna gidelim ya da bize bir arsa verin biz yapmak için de sizden mülk istiyoruz' dediler.

SGK borcumuz da Gıda AŞ ile beraber 900 milyonun üzerinde. Biz personel maaşında aylık 63 milyon cari yazıyoruz. Sadece belediye tarafından söylüyorum. Gıda AŞ'de her ay bu maaşlar üzerinden 8-9 milyonluk bir carisi yazıyor. Tabi bunların faizi var. Artık onu hiçbir şekilde yapılandırma yapamıyoruz.”

Bodrum Belediyesi'nin tüm gayrimenkullerini hacizli olduğunu anlatan Mandalinci, meclis toplantısında gündeme alınacak gayrimenkul satışı konusunda şunları söyledi:

“Belediyenin bin 800 gayrimenkulü var. Bunların hepsi maalesef haciz altında. Tamamı bir şekilde ipotekli. Biz burada bir anlaşma yapmazsak çok yakın bir tarihte devlet eliyle Bodrum Belediyesi'nin belki başkanlığına, belki mülklerine satış yolu çok net gelecek. Bundan çok eminiz.”

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bodrum-belediyesinin-1800-mulkune-haciz-konuldu_206166.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!