Sanayi Yatırımları Yalova’ya Yönleniyor
Yol İstemiyoruz, 70 Yıllık...
İmar Bölgesinde Sökülen Ağaçlar...
Dikili'de Ağaç Gerginliği
25 Yıldır Ağaç Evde Yaşıyor
Kesmemişler Budamışlar!
İstanbul'da 5 Bini Aşkın Ağaç MR'a Girdi
Yüzbinlerce Ağaç Kesildi,...
Nasıl Onay Verdin?
Yalova Belediyesi'nden Ağaç...
Yalova'da 158 Ağaç Kesiliyor!
DSİ'den Çarpıcı Yalova Açıklaması
Yalova'da Su Kesintileri Başlayacak
Yalova'da 192 Bin Ağaç Tehlikede
Yalova'nın Güneyköy Havzası’nda bir taş ocağının kapasite artırımı isteği üzerine verilen olumlu ÇED raporu üzerine, 192 bin ağacın kesilmesinin Yalova Çevre Platformu tarafından gündeme getirilmesi, Güneyköy sakinlerinin de tepkisine neden oldu.
DHA'nın haberine göre, Güneyköy Muhtarı Mehmet Emin Baysal, köy çevresinde taş ocağının faaliyette olmasının doğru olmadığını anlatırken, Yalova Çevre Platformu Yürütme Kurulu Üyesi Hakim Menteş ise ÇED raporunun iptali istemiyle yürütmeyi durdurmak için dava açtıklarını, yargı sürecinin devam ettiğini belirti.
Güneyköy çevresinde 3 taş ocağı bulunduğunu belirten Hakim Menteş, bu taş ocağı için geçen 26 Aralık’ta ÇED raporunun onaylandığını ifade etti. Menteş, sürecin 2013 yılı Mart ayında başladığını belirterek şöyle dedi: "Köyde halkı bilgilendirme toplantısı yapıldı. Ancak, o dönem bu toplantı köylüler tarafından protesto edildi. Bizde platform olarak elimizden geldiğince halkı bilgilendirmeye çalışıyoruz. Mücadelemiz sürüyor. Mahkemeye 20 sayfalık bir itiraz dilekçesi sunduk. 15 gün içinde mahkemenin ara kararını bekliyoruz." ÇED raporunda yer alan 192 bin ağacın kesilmesinin gündeme gelmesinin Yalova’da büyük bir tepkiyle karşılandığını kaydeden Hakim Menteş, şöyle konuştu: "192 bin ağacın kesilmesi konusu, ÇED raporunda olan bir bilgidir. 485 dönümlük olan bir alanda işletme açılacak ve bu alanda 192 bin adet ağaç olduğu saptanan bir rakam." Geçimi ormancılık ve hayvancılıkla sağlayan yaklaşık 378 nüfuslu Güneyköy’ün Muhtarı Mehmet Emin Baysal ise, ÇED raporu ile ilgili bir bilgilerinin olmadığını vurgularken, şöyle konuştu: "Köyün çoğu taş ocaklarına tepkili. 20 yıldır, bu köyde ocak olsun mu, olmasın mı diye tartışılan bir konu. Benim şahsi görüşüm taş ocağının olmaması. Taş ocaklarına tabi ki ihtiyaç var. Ancak yeri konusunda yerleşim alanının uzağında olması gerekir. Ancak bu konu köyde kangren haline geldi. Köylünün artık ne istediğine karar vermesi gerekir. Ocak istiyorlar mı, istemiyorlar mı? Ondan sonra oturup, konuşulur ama genelinde köy tepkili." |