Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hatay’da Zeytin Ağaçları Gizli Gizli Sökülüyor

Hatay’da, depremzedelerin arazilerindeki zeytin ağaçları gizli saklı sökülüyor. Yurttaşlar, kurumlara bildirdiklerini ancak yanıt alamadıklarını söyleyerek “Ortada yetki de yetkili de yok” dedi.

yapi.com.tr
Hatay’da Zeytin Ağaçları Gizli Gizli Sökülüyor (Fotoğraf: BirGün)

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan kentlerin başında gelen Hatay’da depremzedeler mağdur ediliyor. Hatay’ın Kırıkhan ilçesine bağlı Kurtlusoğuksu köyünde TOKİ’ye devredilen zeytinliklerin kıyımı bölge halkı sayesinde durduruldu ancak diğer köylerdeki zeytinliklere karşı yürütülen talan çalışmaları sürüyor.

BirGün’den İlayda Kaya’nın haberine göre; Defne ilçesindeki Ballıöz ve Çekmece ve Toygarlı mahallelerinde "Zaten kamulaşacaktı" denilerek talan edilmek istenen arazilerdeki ağaçlar "kamulaştırma işlemi yapılmadan" tek tek sökülüyor. Afetzedeler ilgili kurumlara başvursa da nafile. "Ne yetki ne de yetkili var" diyerek iş makinelerine karşı direnen depremzedeler, "Yaklaşık 60 kişinin arazisi risk altında" diyor.

Ballıöz Mahallesi’nde tapulu arazisi bulunan depremzede Çiğdem Arslan, zeytinlik kıyımını yapan Karayolları Mersin 5. Bölge Müdürlüğü’nün TOKİ için yapılan yol için arazisine girdiğini anımsattı. İlgili kurumlara dilekçeler yazdıklarını ancak yanıt alamadıklarını söyleyen Arslan, kıyım projesine karşı yetkililerin ellerinde belge olmadığını kaydetti.

‘Tapuya çöküyorlar’
Çekmece Mahalllesi’ndeki arazisinin talan edilmesi halinde tarım ve hayvancılık yapamayacağını ve geçinemeyeceğini söyleyen S.Ö. de şu ifadeleri kullandı: "Projenin çiziminden başlayarak her aşamasında vatandaşa bilgi verilmedi. Projenin faydası ve zararları aktarılmadı. Ödeme bilgisi bile verilmedi. Biz saha çalışmalarını görüp yanlarına gidip öğrendik. O zaman da karayollarına yönlendirildik. İtirazlarımıza da dönüş yok. Vatandaşın alın teriyle aldığı tapusuna çöküyorlar. Kepçelerin önünde beklemekten başka çaremiz yok."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hatayda-zeytin-agaclari-gizli-gizli-sokuluyor_205698.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!