Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

TÜRKONFED Brüksel'de Temsilcilik Açtı

Türkiye’deki KOBİ’leri Avrupa’da temsil etmeyi ve ihracat atılımına katkıda bulunmayı hedefleyen TÜRKONFED'in Brüksel temsilciliği açıldı.

yapi.com.tr / AA
TÜRKONFED Brüksel'de Temsilcilik Açtı

Temsilciliğin açılışında konuşan Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça, demografik yapısı ve TÜRKONFED’in temsil ettiği KOBİ dinamizmi ile Türkiye’nin, Avrupa Birliği 'nin (AB) rekabetçiliğinin artırılmasına ve ekonomik büyümesine önemli katkı sağlayacağını vurgulayarak, "Bu yıl Avrupa Esnaf, Sanatkar ve KOBİ Birliği (UEAPME) üyeliğimizin hemen ardından TÜRKONFED Brüksel Temsilciliği yapılanmasıyla Türk KOBİ’leri ile Avrupa KOBİ’lerinin ortak iş yapma kültürüne köprü görevi üstlenecek projelere imza atmaya hazırlanıyoruz. Türkiye KOBİ’lerinin sesi olan TÜRKONFED ile Avrupa KOBİ’lerinin sesi UEAPME’nin birlikte daha güçlü bir orkestra oluşturacağına inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Onatça, TÜRKONFED’in en önemli özelliklerinden birinin de tarafsızlığı olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"TÜRKONFED’in taraf olduğu alanlardan biri Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğidir. Bu kapsamda UEAPME üyeliğimizin, Türk iş dünyasının AB ile bütünleşmesine katkı sağlıyor olmasından memnuniyet duyuyoruz. Açılışını gerçekleştirdiğimiz TÜRKONFED AB Temsilciliği ile bu katkıyı daha da ileri noktalara taşıyacağız. Türkiye dış ticaretinin yarısını gerçekleştiren yaklaşık 35 bin işletmeyi temsil eden üyelerimizin, ülkelerini AB üyesi olarak görme yönündeki kararlılığı sürmektedir. Avrupa Birliği’nin bölgesel politikasına uyumlu yapısıyla kurulan TÜRKONFED, bugün Türkiye’deki 26 düzey 2 bölgesinden 19’unda federasyonlarını kurmuş; 150 derneğe ulaşan bölgesel ve sektörel örgütlenmesi ile faaliyetlerine devam ediyor."

TÜRKONFED üyelerinin dinamik Türkiye ekonomisinin lokomotifini oluşturduğunu aktaran Onatça, Türkiye’nin bulunduğu coğrafyada bir değişim süreci yaşandığını bildirdi.

Onatça, Ortadoğu’daki olayların, Ukrayna’daki gelişmelerin, farklı tehdit ve fırsatları beraberinde getirdiğini belirterek, "Öte yandan Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı (TTIP) öncelikli olmak üzere sadece ticari değil, değerler ortaklığı üzerinden de dengeler yeniden şekilleniyor. Bu yöndeki gelişmeler AB ile Türkiye’nin ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi gerektiğine işaret ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

AB Komisyonu tarafından son genişleme paketinde de yer alan "adalet, özgürlük ve güvenlik" ile "yargı ve temel haklar" ile ilgili başlıkların vakit kaybedilmeden, uzlaşı sağlanarak açılması gerektiğini anlatan Onatça, “Daha güçlü bir AB ve daha güçlü bir Türkiye için önümüzdeki süreçte taraflar arasındaki uyumun artırılması gerektiğine inanıyoruz. KOBİ’ler başta olmak üzere, finansmana erişim, yatırımların ve şirketlerin rekabetçiliğinin artırılması, inovasyon kültürünün desteklenmesi için benimsenen veya şekillenmekte olan araçlar bizim için önem taşımaktadır" ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/turkonfed-brukselde-temsilcilik-acti_126412.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!