TÜSİAD'dan İklim Değişikliği Açıklaması
Bakanlık, İklim Değişikliğiyle...
Bakanlık: ÇED Raporunda İklim...
İklim Değişikliği ve Sığınmacı...
İşte İklim Ödevimiz
Paris İklim Anlaşması'na Uluslararası...
"İklim Konferansı Kararlarının...
İklim Değişikliğine Karşı...
"İklim Kaosunu Değil Yaşamı Seçiyoruz"
İklim Zirvesi'nde 38 Ülkeden...
TSKB, "İklim Deklarasyonu"na İmza Attı
Schneider Electric, İklim...
İklimlendirme Sektörü Yol...
'İklim Değişikliğine Karşı...
"Küresel İklim Zirvesi'nin...
'İklim Değişikliği Milyonlarca...
3. İklimlendirme Sanayi Tasarım...
İklim Zirvesine Birçok Teknik...
"Türkiye'nin İklim Planı Endişe Verici"
"İklim Değişikliğinde Türkiye'nin...
"İklimlendirme Sektörü Yerlileşiyor"
Garanti’den İklim Değişikliği...
Lagarde'den İklim Değişikliği...
"Küresel İklim Değişikliği...
İngiltere Merkez Bankası'ndan...
Mimari Tasarımda İklimlendirme...
Obama'dan İklim Değişikliğiyle...
Türkiye için Acil Uyarı
TBMM'ye sunulan son iklim raporunda, Türkiye'nin yakın gelecekte daha sıcak, daha kurak ve yağış açısından belirsiz bir iklim yapısına sahip olacağına dikkat çekilerek konunun acilen tartışmaya açılması önerildi.
Küresel İklim Derneği, Tüketiciyi ve İklimi Koruma Derneği ile Yasama Derneği, Meclis için ortak çalışmayla “İklim Değişikliği Politikasının Geliştirilmesi için Türkiye’de Parlamentonun Rolünün Güçlendirilmesi Projesi” hazırladı.
Hürriyet'ten Erdinç Çelikkan'ın haberine göre, Türkiye’de iklim değişikliğiyle mücade konusunda Meclis bünyesinde farkındalık oluşturulmasını amaçlayan raporda, siyasilere özetle şu tavsiyelerde bulunuldu: Salınım sürekli artıyor “Türkiye, sera gazları salınımının 2030 yılına kadar yüzde 21 azaltılmasını hedef olarak taahhüt etmiştir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 1990 ’da 4 ton olan kişi başı salımların 2030’da 10.5 ton seviyesine çıkacağını belirtmiştir. Sıcaklık artışını sanayileşme öncesine göre 1.5 derecede sınırlamak için 2015’ten sonra, 2 derece hedefi için ise 2020 ’den sonra salımları azaltmak gerekiyorken Türkiye’nin salım artışı tam tersine hem hızlanmakta, hem de 2030’dan sonraya kadar artmaya devam etmektedir. Bir dizi bilimsel güncel çalışma, Türkiye’nin yakın gelecekte daha sıcak, daha kurak ve yağışlar açısından daha belirsiz bir iklim yapısına sahip olacağını ortaya koymaktadır. Nitekim Türkiye’de artık beklenmedik biçimde mevsimlerde anlık aşırı yağışlar, aşırı soğuklar ve olağan dışı yağmurlar ve seller yaşanmaktadır. İklim değişikliği ile mücadele politikalarının TBMM’nin yasama ve parlamenter denetim faaliyetleri kapsamında tartışılmaya açılması önemlidir.” |