Sürdürülebilir İş Ödülleri...
Türkiye Su Kıtlığı Sınırında
Ekonominin Motoru KOBİ'ler...
LED Dönüşümü için Sırada Mevzuat...
Kamu Binaları için Yüksek...
İklim Politikalarının Entegrasyonu...
İnovatif Sürdürülebilirlik...
İklim Değişikliği için Manifesto
İklim Krizinden Çıkış Yolları
İş Makineleri Sektörüne Kalifiye...
Dünyada Enerjinin Yeni Süper...
'Borusan Neşe Fabrikaları'...
EMO Ankara: Enerjimizi Verimli...
Sanayide Enerji Verimliliği...
Enerji Talebinin %80'i İthalatla...
RİO+20 Zirvesi'nde Türkiye'yi...
"Sürdürülebilirlik Stratejisi...
''İklim Değişikliği ile Mücadele...
''Gelecek, Yeşil Rekabetin...
Eczacıbaşı, Sürdürülebilir...
SKD 'Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni İmzaya Açtı
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), Dünyadaki enerjinin yüzde 40’ını kullanarak iklim değişikliğini olumsuz yönde etkileyen binalarla ilgili olarak iş dünyasına ve tüm kurumlara önemli bir çağrıda bulundu. SKD, iş dünyasını, 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı'nda imzaya açılan bildirgeye destek vermeye davet etti.
İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD), binalarda enerji kullanımının yüksekliğine dikkat çekmek ve enerji kullanımını düşürmek amacı ile 'Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni hazırladı. Bildirge; kamu, özel sektör, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları başta olmak üzere, Türkiye’deki tüm kurumları ilgilendiriyor ve hepsinin imzasına açık bulunuyor. 4. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı kapsamında dün (10 Ocak Perşembe) düzenlenen 'Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi' imza törenine, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız da katılarak bildirgeye destek verdi.
“Bildirgemizde de belirttiğimiz gibi yüzde 40’lık bu oran ulaşım ya da endüstrideki kullanım miktarının üzerinde. Binalarda kullanılan enerji iklim değişikliğinin ana etkenlerinden biri ve bu nedenle dikkatle ele alınması gerekiyor. SKD olarak iş dünyasının binalarda enerji verimliliğini ciddi oranda düşürmek için liderlik etmesi gerektiğini ve bunu başarmak için önceliklerini tekrar belirlemesi gerektiğini savunuyoruz”. “Kurumlar bu konuda çalışma yaparak işletme maliyetlerinin azaltabilir, çalışan performansını ve memnuniyetini iyileştirebilir ve kurumsal itibarını arttırabilir. En önemlisi ise kurumların, Türkiye’nin ve dünyanın en önemli sorunlarından biri olan iklim değişikliği konusunda ortak çözümün parçası olmaları”. Dünya genelinde 118 saygın uluslararası şirket bildirgeyi imzaladı SKD’nin de bağlı olduğu Dünya Sürdürülebilir Kalkınma İş Konseyi’nin (WBCSD), 'Binalarda Enerji Verimliliği Bildirgesi'ni 2 yıl önce imzaya açtığını vurgulayan Molinas, “Türkiye’den WBCSD’ye üye Eczacıbaşı Holding ve Borusan Holding’in ve Türkiye’de faaliyet gösteren pek çok yabancı sermayeli kurumun da aralarında bulunduğu 118 saygın uluslararası şirket bildirgeyi imzaladı” diye konuştu. Beş aksiyon şöyle sıralanıyor: 2. Şirket binalarında enerji kullanım performansının iyileştirilmesine yönelik bir şirket politikası yayınlamak, 3. Şirket binaları için belirlenmiş bu hedefleri gerçekleştirmeye yönelik bir uygulama stratejisi ve denetim programı belirlemek ve hayata geçirmek, 4. Şirketin enerji kullanımı, CO2 salınımı ve azaltım hedefleri konusunda yapmış olduğu ilerlemeyi Sürdürülebilirlik ve diğer benzeri raporlarında yıllık olarak yayınlamak, 5. Binalarda enerji verimliği çalışmalarını daha yaygın hale getirmek için, tedarikçiler, çalışanlar ve diğer paydaşlarla pazarlama, Ar-Ge, bilgilendirme ve eğitim gibi faaliyetler yapmak. İmza töreninin ardından katılımcılara SKD tarafından yayına hazırlanan 'Enerji Tüketiminde Dönüşüm için BİNALARDA ENERJİ VERİMLİLİĞİ' ve 'Binalarda Enerji Verimliliği – İş Dünyasının Gerçekleri ve Fırsatları Özet Rapor' dağıtıldı. |