Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.


Milas’ta Bir Maden Tartışması Daha

Milas'ta bu kez de Çandır ve Kurudere köyünde 74 hektarlık alanda yapılması planlanan boksit maden ocağına ÇED gerekli değildir raporu verilmesi köylüleri ve çevrecileri ayağa kaldırdı.

yapi.com.tr
Milas’ta Bir Maden Tartışması Daha

Akbelen Ormanı direnişiyle gündemde olan Milas'ta bu kez köylüler, Çandır-Kurudere bölgesindeki boksit madeni girişimine karşı hukuk mücadelesi başlattı, soluğu mahkemede aldı.

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre; köylüler Akbelen mücadelesini 2 haftadır sürdürürken bu kez de Çandır ve Kurudere köylerinde boksit maden ocağı tehlikesi ile karşı karşıya.

Milas Kaymakamlığı tarafından, 15 Haziran 2023 tarih ve E-33542905-220.02-6653994 sayılı yazının ekinde Çandır ve Kurudere Mahalle muhtarlıklarınca ilan edilmek üzere iletilen “ÇED Gerekli Değildir Karar Duyurusu”na köylü vatandaşlar tepki göstererek hukuk mücadelesi başlattı.

Çandır köyü kahvesinde bir araya gelen vatandaşlar, Çandır, Kurudere, Eğridere, Danişment, Etrenli, Ekindere, Hisarcık ve Ovakışlacık köylerini etkileyeceğini belirttikleri boksit madeni ile ilgili olarak verilen “ÇED Gerekli Değildir “belgesine itiraz etmek üzere Muğla Barosu Avukatlarından Arzu Alper'e yetki verdi.

Yaklaşık 40 vatandaşın vekaletinin yer aldığı itiraz dosyası ile ilgili kısa bir açıklama yapan Avukat Arzu Alper, Danişment ve Kurudere köyleri arasında çok geniş bir alanda 24.32'şer hektarlık 3 farklı alan için ÇED gerekli değildir belgesi alındığını belirterek, şunları söyledi:

"Mevzuatta, 25 hektardan az alanlarda yapılacak madencilik faaliyetleri için ÇED Gerekli Değildir Belgesi veriliyor. Şirketler de ruhsatlarında, faaliyet alanlarını 25 hektarın altında göstererek bu belgeleri alıyorlar. Çandır ve Kurudere muhtarlıklarında ilan edilen ‘ÇED Gerekli Değildir' kararına vatandaşlar itiraz ediyor ve köylerinde maden işletmesi istemediklerini belirtiyorlar. Başta zeytincilik olmak üzere yoğun ve verimli bir şekilde tarımsal üretim yapılan bir bölgeden söz ediyoruz.

Maden ocakları zeytinliklerin orta yerinde görünüyor. Bölgede arıcılık faaliyeti yapılmakta olduğu ve arıların menzilinin de 5 kilometre olarak kabul edildiği dikkate alındığında, bu Bafa mahallesini de olumsuz etkileyecek bir girişim. Vekaletlerini aldığımız yurttaşlarımız adına ÇED Gerekli Değildir belgesinin iptali için başvurumuzla, bölgede madencilik faaliyeti yapılmasına karşı hukuki mücadelemizi başlatıyoruz."

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/milasta-bir-maden-tartismasi-daha_198918.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!