Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Yaşam Savunucuları Akbelen’de Buluştu

Ülkenin dört bir yanından gelen ve Akbelen'de buluşan yaşam savunucuları "Akbelen ormanını vermeyeceğiz" dedi.

yapi.com.tr
Yaşam Savunucuları Akbelen’de Buluştu

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen Ormanı’nda, maden sahasının genişletilmesi amacıyla ağaç kesimine engel olmak için başlatılan direnişin 14. gününde “Akbelen Büyük Buluşması" yapıldı. Yaşam savunucaları "14 gün önce burayı katletmeye geldiler. Bugün Akbelen Ormanı yeniden doğdu. Burayı bırakmayacağız." dedi.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre; Akbelen Ormanı'nda Limak Holding ve IC Holding'in iştiraki YK Enerji tarafından işletilen Yeniköy-Kemerköy Termik Santrali’nin kömür sahasını genişletmek için 24 Temmuz'da başlayan kesime karşı gerçekleştirilen direnişin 14’üncü gününde ülkenin dört bir yanından gelen yaşam savunucuları Akbelen’de buluştu. Alana girenler "Her yer Akbelen her yer direniş", "Katil Limak, işbirlikçi AKP", "Halka değil çetelere barikat" sloganları ile karşılandı.

3 km'lik insan zinciri
Buluşmada Akbelen'de kesilen ağaçlar başta olmak üzere katledilen tüm ağaçlar için kefen bezine sarılı bir ağaç başında bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Öte yandan Milas-Ören yolunda direniş alanına 3 kilometrelik insan zinciri oluşturulurken, buluşmada Praksis müzik grubu sahne aldı. Buluşmaya CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Muğla Milletvekili Süreyya Öner Derici ile EMEP Milletvekili İskender Bayhan, oyuncular Mert Fırat, Kerem Fırtına, Levent Üzümcü ve sanatçı Tolga Çandar da destek verdi.

Hep beraber yeşerteceğiz
İkizköy Çevre Komitesi'nden Necla Işık, "14 gün önce burayı katletmeye geldiler. Bugün Akbelen Ormanı yeniden doğdu. Burayı bırakmayacağız. Artık madene verecek bir avuç toprağımız yok. Bu uğurda gerekirse öleceğiz ama mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Burayı kestiler ama biz hep beraber tekrar yeşerteceğiz." diye konuştu.

Uzun kuyruklar oluştu
"Büyük Buluşma”ya katılmak için İzmir'den Muğla'ya yola çıkan yurttaşlar, Milas'a 50 kilometre kala ve Milas'a girdikten sonra 3 çevirme noktasında jandarma ve polis tarafından durduruldu. Bir yurttaş, "Gücünüz bize mi yetiyor? Biz bu ülkenin doğasını, toprağını, taşını, ağacını korumak için gidiyoruz. Bize engel oluyorsunuz burada. Ayıp" diye tepki gösterdi. Milas-Ören karayolu üzerinde kurulan arama noktaları nedeniyle uzun kuyruklar oluştu.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/yasam-savunuculari-akbelende-bulustu_198912.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!