Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Dünyaca Ünlü Mendereslerde Maden Tehlikesi

Ordu'nun Korgan-Aybastı ilçeleri arasındaki alanda, Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) olumlu raporu alınarak altın arama faaliyetlerine başlandı; Perşembe Yaylası ve Çiseli Şelalesi tehlike altında.

yapi.com.tr
Dünyaca Ünlü Mendereslerde Maden Tehlikesi

Ordu Valiliği Korgan ve Aybastı ilçeleri arasında kalan ormanlık ve mera alanında altın aranması için sondaj çalışmalarına izin verdi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; Fatsa’da açılan ve siyanürle altın ayrıştırılması yapılan madeninin çevreye verdiği zararları hatırlatan Korgan Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Dere, şöyle konuştu:

"Buralar yaylalar. Yoğun tarım ve hayvancılığın yapıldığı yerler. Bize tarım için lazım olan yerler. Yeşil alanlar, hayvancılığın gelişmesi için olmazsa olmaz yerler. Burada maden sahası açıldığında geniş bir alan yok edilecek. Tarım ve hayvancılık bitecek. Son dönemlerde artan yayla turizmi kaybolacak. Havamız, suyumuz, toprağımız zehirlenecek. Korgan’ın Fatsa gibi olmasına izin vermeyeceğiz."

Maden sahasının büyük bir bölümünün Korgan ilçesi sınırları içinde kaldığını belirten Dere, şu ifadeleri kullandı:

"Maden sınırı Aybastı ilçesi Perşembe Yaylası sınırına kadar geliyor. Bilindiği üzere Perşembe Yaylası’nda dünyaca ünlü menderesler var. Yaylanın bitiminde Çiseli Şelalesi bulunuyor. Sondaj çalışmaları sırasında ya da maden açıldıktan sonra menderesleri ve şelaleyi kaybedebiliriz. Biz ilerisini göremiyoruz ve kaygı içerisindeyiz. Burada maden açılırsa ne menderesler kalır ne şelale ne de Korgan kalır."

Muhtar Derneği Başkanı Yüksel Dere, yaylalarını, meralarını ve ormanlarını korumak için mücadele edeceklerini dile getirdi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

(Fotoğraf: AA)

http://www.yapi.com.tr/haberler/dunyaca-unlu-mendereslerde-maden-tehlikesi_198963.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!