Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Mermaid Sağlık Merkezi (Bjarke Ingels Group – BIG işbirliğinde)




Özel bir geliştirme projesi olan 'Mermaid', büyük bir yunus akvaryumu ile bir sağlık merkezini bir araya getiriyor. İçinde otel ve yazlık daireler de barındıracak olan kompleks, özgün konumu sayesinde deniz, hava ve ışığın, sağlık ve iyileşme deneyimini harekete geçiren bir çerçeve halini alacak. Temel çekim noktası yunuslar olan yapı, günümüzün 'sağlık turistleri' için yaşam kalitesi, kişisel gelişim, zaman ve bireye özel mekana odaklanan özgün bir deneyim sunacak.

Proje, ayarlanacak her hangi bir araziye uyum sağlayacak şekilde tasarlanmış. Bir 'sağlık adası' olarak düşünülen ve her iki fikirden hareketle hiçbir doğrultusu olmayan, ancak aynı nedenle her yöne işaret eden 'daire' formunun kullanıldığı projenin kütlesi, tepelerden oluşan bir peyzaj oluşturmak üzere kenarlarının yükseltilmesi ile ortaya çıkmış. Yapı, altında etkileyici oyuklar ve üstünde manzara terasları barındırıyor.

Projenin dört ana işlevi bulunuyor: Tepelerin arasındaki oyuklarda yunus akvaryumları, en küçük tepenin altında sağlık merkezi, orta büyüklükteki tepenin altında tatil daireleri ve en büyük tepenin altında otel konumlanıyor.


http://www.yapi.com.tr/haberler/mermaid-saglik-merkezi-bjarke-ingels-group--big-isbirliginde_96123.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!