Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Maden Ocağı Atıklarını Tarım Arazisine ve Baraja Döktü

Elazığ’da faaliyet gösteren demir maden ocağı, çıkardığı hafriyat ve atıkları köylülere ait tarım arazilerine ve Keban Barajı'na döktü.

yapi.com.tr
Maden Ocağı Atıklarını Tarım Arazisine ve Baraja Döktü

Elazığ’ın merkeze bağlı Muratçık köyünde yaklaşık 20 yıldır faaliyette olan ve Demar Madencilik tarafından işletilen maden ocağı, hafriyatını köylünün tarım yaptığı araziye ve artığını ise göl havzasına döktüğü görüldü.

Maden şirketi hakkında suç duyurusunda bulunan Halil İbrahim İskenderoğlu, maden atığının Keban Barajı gölüne akması sonucu balık türleri başta olmak üzere birçok hayvana zarar verdiğini söyledi.

Sözcü’den Evren Demirdaş’ın haberine göre; 10 yıldır demir madeni fabrikası tarafından tarlasının işgal edildiğini ve hafriyatın tarlasına döküldüğünü belirten Halil İbrahim İskenderoğlu, şöyle konuştu:

“Tarlam yaklaşık 10 yıldan fazla maden işletmeleri tarafından işgal edilmiş durumda. Sizin de gördüğünüz gibi buraya kendi hafriyatlarını dökmüşler bundan dolayı tarlamı kullanamamaktayım. Benzer şekilde köyün merası, hazine arazileri hatta göl yatağına da hafriyat ve atıklarını dökmekteler. Bu sorunla ilgili birkaç kez maden şirketiyle irtibata geçtik ama bir sonuç alamadık. Bir an önce bu sorunumuzun giderilmesini istiyoruz.”

Demir madeni işletmesine yakın olan tarım alanlarında ciddi su ve toprak kirliliği olduğuna dikkat çeken Avukat Sercihan Çelik, “İl Sağlık Müdürlüğü ve Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne başvurumuzu yaptık ve suç duyurusunda da bulunduk. Anayasa'ya göre herkes sağlıklı, temiz dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Aynı şekilde mülkiyet hakkı da Anayasal bir haktır burada önce müvekkilimin mülkiyet hakkı ihlal ediliyor. Bununla da kalmıyor Elazığ başta olmak üzere bu suyun ulaştığı her yer tarım, balıkçılık da burada yapılıyor inanılmaz bir şekilde bu kirlilikten ve maden atıklarından etkilenen bir durum var. Bu konuda sürecin takipçisiyiz.” ifadelerini kullandı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/maden-ocagi-atiklarini-tarim-arazisine-ve-baraja-doktu_205970.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!