Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Belediye, Atık Sahasına Zehir Döktü

Güngören Belediyesi çalışanı, atık alanına kaçak yollarla kimyasal madde döküldüğünü gördü. Skandalı şikayet etti, önce tehdit aldı sonra kovuldu.

yapi.com.tr
Belediye, Atık Sahasına Zehir Döktü

Kentsel dönüşüm politikalarıyla birçok kez gündeme gelen İstanbul’un AKP’li Güngören Belediyesi’nin bu kez de çöp toplama alanında skandal yaşandı. Belediyede moloz toplama işçisi olarak işe başlayan Salih Durmaz, atıkları döktükleri Gençosman Mahallesi’ndeki alana gittiğinde belediyeye ait olmayan araçların moloz döktüğünü gördü. Bu molozların toplanıp İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait alanlara götürüldüğüne şahit olan Durmaz, atık alanında yaşananları gözlemlemeye başladı.

Sözcü’den Hazar Dost’un haberine göre; Durmaz, bir süre sonra birçok kot taşlama işçisinin ciğerlerini bitirerek ölümüne neden olan kimyasal maddenin, kontrolsüz şekilde belediyenin atık alanına döküldüğünü belgeledi.

Savcılığa şikayet dilekçesi veren Durmaz, “28 Aralık’ta belediyeye ait bir kamyonun, mavi renkli bir kimyasal içeren maddeyi molozların içine döktüğünü gördüm. Bu esnada bizi hemen alandan çıkardılar.” dedi.

Durumu Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Tahir Ergül’e anlattığını söyleyen Durmaz, “Bana ‘Biz bunları biliyoruz. Yapanları uyardık. Her şeyi takip ediyoruz’ dedi. Sonra da hafriyat alanı şefi bana ‘Bunlar birilerinin tanıdığı; sen bu işi kurcalama. Düşman kazanma, ölürsün’ diyerek tehdit etti.” açıklamasını yaptı.  Salih Durmaz bir süre sonra da işten çıkarıldı.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/belediye-atik-sahasina-zehir-doktu_201998.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!