Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Konutta Lüks Kavramı Değişiyor

Pekdemir İnşaat’ın konutta “lüksü” yeniden tanımladığı yeni projesi Semt Kocaeli’ni konuşmak üzere projenin mimarı Cem Sorguç ve Pekdemir İnşaat Genel Müdürü Mert Pekdemir’le bir araya geldik. Pekdemir ve Sorguç, proje ile ilgili önemli bilgiler paylaşırken, konut sektörünün Türkiye’deki durumu ile ilgili de çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Konutta Lüks Kavramı Değişiyor

/p>

"Önemli olan kalıcı ve iyi iş yapmak”

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve 10002 Müşteri Memnuniyet Yönetim Sistemi Sertifikasyonlarını almaya hak kazandıklarını ifade eden Pekdemir, 10002 belgesini Kocaeli'nde alan ilk inşaat firması olduklarını kaydediyor. Bütün bu işleri anlatmakta zorluk çektiklerini sözlerine ekleyen Pekdemir, bunları da lüks kavramının içine koyduklarını vurguluyor. Lüksün bu olduğunu, jakuzi olmadığını anlatmaya çalıştıklarının altını çizen Pekdemir, önemli olanın iyi ve kalıcı bir iş yapmak olduğuna dikkat çekiyor. Türkiye’nin yüzde 80’inin iskansız binalarda oturduğuna değinen Pekdemir, asla iskansız hiçbir proje teslim etmediklerini ve bunları “yeni bir lüks” kavramında birleştirmeye çalıştıklarını kaydediyor.

Özgün ve yalın mimari

Semt Kocaeli projesinin şehir merkezine 10 dakika, Yahya Kaptan’a ise 4 dakika mesafede, Çayırköy’deki 34 bin metrekarelik arazi üzerinde start verdiklerini söyleyen Pekdemir, projenin 6 katlı 15 blokta, toplam 280 konuttan oluşacağını belirtiyor. Arazinin yüksekte ve önü açık bir görüş alanına sahip olması nedeniyle, projede birçok bloğun, deniz manzarasının bulunduğunu kaydeden Pekdemir, projenin özgün ve yalın bir mimariye sahip olduğunu vurguluyor. Her metrekarenin ideal biçimde değerlendirildiğini ifade eden Pekdemir; projede geniş, ferah ve işlevsel 2+1 ve 3+1 ara kat daireler ile 3+1 ve 5+1 dublekslerin yer aldığını söylüyor. Pekdemir, projede, özellikle peyzajlı özel bahçelere sahip bahçe dublekslerinin, özgün mimari tasarımla bütünleştiğini sözlerine ekliyor.

İlk mobil uygulama

Projede küçük bir marketin yer alacağını ve bunun işletmesini yapacaklarını dile getiren Pekdemir, müşteri memnuniyetine yönelik yenilikçi bir uygulamayı da bu projede imza attıklarını vurguluyor. Semt Kocaeli projesinde hayatı kolaylaştıracak özgün bir mobil uygulama olan SmartApp’ı faaliyete geçireceklerinin altını çizen Pekdemir, bu mobil uygulama sayesinde site sakinlerinin, taksi durağı, market, restoran, yönetim ve güvenliğe tek tıkla ulaşıp, sipariş, istek ve taleplerini hem hızlı hem de kolay biçimde iletebileceklerine dikkat çekiyor. Bu uygulamanın bölgede, belki de Türkiye’de bir ilk olacağına değinen Pekdemir, projede havuz, sauna ve hamama yer vermenin kolay olduğunu; ama böyle bir sistemi tasarlamanın daha zor olduğunu vurguluyor. Aylardır bunun üzerinde çalıştıklarını ve daha da çalışacaklarının bilgisini veren Pekdemir, bu uygulamanın İnsanların işine yarayacak fonksiyonel bir çalışma olduğunu belirtiyor.

Mimar Cem Sorguç ile çalışma süreci

Daha çok yerel mimarlarla çalıştıklarını ifade eden Mert Pekdemir, kentin daha çok neyi istediğine dikkat ettiklerini söylüyor. Projeye yalın ve minimal; fakat farklı bir soluk da gelmesi için mimar Cem Sorguç ile çalışmaya başladıklarını belirten Pekdemir, mimarinin de projeye çok ciddi bir katkısı olduğunu vurguluyor. Semt Kocaeli’nin Pekdemir İnşaat’ın eksik kaldığı noktaları giderdiği bir proje olduğuna işaret eden Pekdemir, tasarım ve mimari konusunda kendilerini de aşacak birileri ile çalışmaları gerektiğini kaydediyor. Pekdemir İnşaat’ın proje ve estetik anlamda kabuk değiştirmesi gerektiğine değinen Pekdemir, konuyla ilgili sözlerine şöyle devam ediyor: “Daha profesyonel kişiler ve ekiple çalışmamız gerekiyor. Bir mimar önce parayı düşünmüyorsa bence büyük bir sıkıntı, ekonomi ve fonksiyonellik konularına dikkat etmeli. Sürekli değer mühendisliği yapmalı. Pahalı bir malzeme de kullanılabilir; ama bu malzemeye ihtiyaç duyulması ve proje ile uyumlu olması gerekiyor. Bu bakış açısıyla pek çok proje incelerken Cem Bey’in projelerini de gördük. Projeleri çok iyi planlanmış, yalın, sade ve birtakım kaygılar gözetilerek tasarlanmış. Kendisiyle bir araya geldik, anlaştık ve birlikte çalışma kararı aldık. Mimarın yatırımcı ve yapımcının kaygılarını çok iyi anlaması gerekiyor. Cem Bey ile aynı kaygıları paylaşıyoruz, kendisi rahatlıkla bir yatırımcı gibi bakabiliyor.” Ortaya çıkan memnuniyetin de hislerini doğruladığını sözlerine ekleyen Pekdemir, yapılması gerekenin de bu olduğunu anladıklarını belirtiyor.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/haberler/konutta-luks-kavrami-degisiyor_159325.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!