Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Edirne'de Taş Ocağı İstenmiyor

Edirne’nin Keşan ilçesine bağlı Karlıköy ve Yeşilköy sınırlarında yapılması planlanan andezit taş ocağı kırma ve eleme tesisine karşı Keşan Kent Konseyi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan köylüler, taş ocağı istemediklerini dile getirdi.

yapi.com.tr
Edirne'de Taş Ocağı İstenmiyor (Fotoğraf: DHA)

Keşan’a bağlı Karlıköy ve Yeşilköy sınırlarında özel bir firma tarafından yapılması planlanan andezit taş ocağı kırma ve eleme tesisine karşı Keşan Kent Konseyi öncülüğünde çalışma başlatıldı. Karlıköy ve Yeşilköy’de yaşayanlardan toplanan 919 imza, Keşan Kaymakamlığı’na teslim edildi. Konuyla ilgili Cumhuriyet Meydanı’nda basın açıklaması yapıldı.

DHA’da yer alan habere göre; Keşan Kent Konseyi Başkanı Dr. Uğur Özdağlı, Karlıköy ve Yeşilköy sınırlarında yapılması planlanan taş ocağına karşı olduklarını belirterek, “Biz buradayız. Bizi bu sıcakta yormayın, bizi bu sıcaklarda buralara getirmeyin, uğraştırmayın. Bu işi iptal edin. Yoksa biz uğraşmaya hazırız. Biz mücadele etmeye hazırız.” dedi.

‘Köylerimize zarar vermelerine izin vermeyeceğiz’
Taş ocağına karşı oluşturulan komisyonun üyesi avukat Sevda Şimşek ise insan olmanın doğayı korumak için yeterli bir sebep olduğunu ifade ederek, “Yapılan tüm maden ocaklarının doğaya verdiği zararları ortada. Bu köylerde yapılması planlanan taş ocağı köylerdeki su havzasına zarar verecek, köylerde olan zaten yetersiz. Yollara zarar verecek. Bu topraklar dünyanın hayran olduğu Saros Körfezi’ne sahip. Bu dokuya zarar verecek. Ormanlara zarar verecek. Oradaki yabani hayata zarar verecek. Tarıma zarar verecek. Oradaki insanlarımızın sağlığına zarar verecek. Bizim ülkemiz çok geniş ve verimli bir alan sahip ama bakir yerler de var. Ormanlık olmayan kırsal tepeler var. Yani alternatif o kadar çok yer var ki, taş ocağının topluma hizmet eden bir yanı olabilir ancak doğaya zarar vermeden çözüm üretilmesi mümkün. Çalışma yapılabilecek o kadar alternatif varken bu canım doğayı ziyan etmelerine, köylerimize zarar vermelerine izin vermeyeceğiz. Hep birlikte mücadele edeceğiz.” diye konuştu.

Açıklamanın ardından toplanan imzalar Keşan Kaymakamlığı’na teslim edildi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/edirnede-tas-ocagi-istenmiyor_205613.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!