Şehir İçi Bisiklet Kullanımı...
Yerel Yönetimler Bisiklet...
Azeri Mucitten Bisiklet Devrimi
Bisiklet ve Tarihi Yarımada Sokakları
İstanbul Bisiklet Yolu Kılavuzuna...
Maslak'ın Ortasına Bisiklet...
Paris, Bisiklet Başkenti Olma...
İstanbul'a Yeni Bisiklet Yolu
İzmir'de Bisiklet Toplu Ulaşıma...
İstanbul'da "Kalabalık Oto"ya...
İstanbul'da Trafiğe Karşı Londra Modeli!
2. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu
Bu Şehirde 800 Bin Kişi Bisiklete...
EMBARQ Türkiye'den Ödüllü...
İstanbul Dörde Bölünmeli!
'Bakanlıkların İstanbul Üzerinde...
Dünyanın En Büyük Bisiklet...
İlkokul Öğrencilerine İstanbul Dersi!
Tarihi Yarımada'da "Kültür Avı"
İstanbul'da Güvenli Bisiklet...
Akdeniz Odaklı Ulaşım Çözümleri...
Düşük Karbonlu Kent İçi Ulaşım...
İşte İstanbul için Sürdürülebilir...
EMBARQ 'Kent içi Ulaşımda...
Tek Çözüm Toplu Ulaşım Değil,...
Kent Yoksulları İçin 'Yürünebilir' Kent
Veliefendi-Zeytinburnu Bisiklet...
Kent içi(n) Bisiklet Semineri
Türkiye'nin Yaşanabilir Şehirlerinden...
"Yaşanabilir Şehirler / Livable Cities"
EMBARQ Turkiye'den Tarihi...
Sürdürülebilirlik İddiasındaki...
İstanbul'da Güvenli Bisiklet Yolları Yaratmak Mümkün mü?
EMBARQ Türkiye tarafından düzenlenen "İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu Vizyon Geliştirme Çalıştayı"nda, insan odaklı şehir ve çözümler için güvenli bisiklet yolu çalışmaları, yerli ve yabancı uzmanların katılımıyla masaya yatırıldı.
EMBARQ Türkiye - Sürdürülebilir Ulaşım Derneği, "İstanbul'da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu Projesi” kapsamında, bisikletin kent içi ulaşımdaki öneminin vurgulanması, ulaşım sistemlerine entegre edilmesi, özel araç trafiğinin etkisi altına giren kentlerimizde güvenli bisiklet yolları altyapısının oluşturulması gerekliliğine dikkat çekmek amacıyla, Studio-X Istanbul'da bir Vizyon Geliştirme Çalıştayı düzenledi.
Ulaşım sistemlerine entegre ve yol güvenliğini ön plana alan güvenli bisikletli ulaşımın tartışıldığı çalıştaya ilgi yoğundu. İstanbul’da Güvenli Bisiklet Yolları Uygulama Kılavuzu Vizyon Geliştirme Çalıştayı'nda; Kalkınma Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı UKOME, İETT, İSPARK, CBS birimleri başta olmak üzere pek çok farklı kurumdan yetkililer katıldı. Ayrıca Bolu Belediyesi, Edirne Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, üniversiteler ve bisikletli sivil toplum kuruluşlarından yaklaşık 50 katılımcının bulunduğu çalıştayda; OECD – Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü, Danimarka’dan yol güvenliği denetimleri konusunda danışmanlık veren CONSIA Danışmanlık, Almanya’dan güvenli yol işaretleyicileri üreticisi EVONIK, Centre for Budapest Transport BKK (Budapeşte Ulaşım Merkezi), İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü (UKOME), Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Kurumu, ve EMBARQ Türkiye - Sürdürülebilir Ulaşım Derneği’nden uzman konuşmacılar yer aldı. Çalıştay, EMBARQ Türkiye Proje Koordinatörü Çiğdem Çörek Öztaş’ın açılış konuşmasıyla başladı. Bir ulaşım aracı olarak bisikletin desteklenmesi gerekliliğine değinen Philippe Crist; bisiklet kullanımının ekonomik ve politik boyutunu OECD ülke örnekleriyle anlattı. Sağlık Bakanlığı – Halk Sağlığı Kurumu’ndan Ceyhan Vardar; fiziksel hareketsizliğin olumsuz etkileri ve buna bağlı gelişen hastalıkları irdelediği sunumunda, hareketlilik için bisikletin önemini vurguladı.
Çalıştay, BKK Centre for Budapest Transport’tan Peter Dalos ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME’den Halime Tekin’in sunumlarıyla devam etti. Sunumlar sonrası oluşturulan 3 farklı grup ile düzenlenen çalıştayda; güvenli bisikletli ulaşım, bisiklet kullanımı odak grupları, bisikletin ekonomi, toplum, çevre ve halk sağlığı üzerindeki etkileri tartışıldı. |