Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Isıtma Soğutma Sektörünün Umudu 2014’te

Sektör açısından 2014’ ün daha hareketli geçmesini beklediklerini söyleyen Vaillant Türkiye Genel Müdürü Levent Taşkın, "Türkiye, bugün Avrupa'nın ısıtma sektöründe üretim üssü. Biraz denetim ve üretim kalitesi anlamında standardizasyon getirildiğinde güneş enerjisinde Avrupa’nın en büyük tedarikçisi olabilecek konumda" dedi.

yapi.com.tr / AA
Isıtma Soğutma Sektörünün Umudu 2014’te

“ Yoğuşmalı cihazların kullanımı gelecekte zorunlu olacak”

Yoğuşmalı cihazların da gelecekte zorunlu olacağını işaret eden Taşkın, bugün Türkiye'de kullanılan daha verimsiz cihazların Avrupa’da kullanılmasının yasak olduğunu; yoğuşmalı cihaz kullanımının da İngiltere’deki gibi zorunlu hale geleceğini kaydetti.  AB uyum yasaları çerçevesinde ilgili bakanlıkların da bu yasaları bir an önce adapte etmeye çalışacağını söyleyen Taşkın şöyle devam etti:

"Ancak burada dikkat edilmesi gereken husus şu ki;  bu geçiş sürecini AB nasıl yaşamışsa burada Türkiye de de bunun yapılması lazım. Çünkü yasalarla cihaz kullanımını gerekli yönetmelikleri zorunlu kıldığınızda buna binanın bacası izin vermiyorsa, Bunu denetleyecek elemanınız yoksa, denetlediğinizde ceza kesemiyorsanız,  teşvik veremiyorsanız o zaman bunun uygulaması zor. AB bunların hepsini beraber yaptı. O yüzden biz devletten işbirliği anlamında şunu bekliyoruz; binalarımızı uygulayıcılarımız denetleyicilerimizi eşit sürede süre içinde yetiştirelim”.


“Binalarda enerji kimlik belgesi uygulaması bir an önce başlamalı"

Kentsel dönüşümün enerji performans yönetmeliğine uygun binaların yapılmasını sağlayacağını dile getiren Taşkın, “İlk olarak yönetmelikle ısı yalıtımı, belirli bir metrekareden sonra belli sistem ve cihazların kullanılmasını zorunlu hale geliyor. Sadece burada dikkat edilmesi gereken olay denetim ne kadar yapılabiliyor? Bu hesaplamalarda ve uygulamalar ne kadar kontrol edilebiliyor? Ve bunları denetleyecek ve uygulayacak ne kadar ekip elimizde var? Bence özellikle kalifiye eleman istihdamında ilgili kurum ve kuruluşların dikkat etmesi gereken nokta o” dedi.

Türkiye'de 2017 yılında binalarda enerji kimlik belgesinin zorunlu hale geleceğini hatırlatan Taşkın, "Binalarımızda hala enerji kimlik belgesi uygulaması başlatılmadı. Kimlik belgesi almamış Türkiye de 16 milyon bina var. Zorunlu olunca bu kadar binaya kaç kişi yetişecek? Nasıl denetleyecek? Yaptırımlar nasıl uygulanacak? Bunun hiç bir alt yapısı yok. Yeni binalarda enerji kimlik belgesinin alınması da zorunlu kılınmalı. Enerji kimlik belgesi ile  o binanın gerçekten projeye uygun yapılıp yapılmadığı ortaya çıkacaktır. O yüzden enerji kimlik belgesinin bir an önce başlaması gerekiyor" diye konuştu.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/isitma-sogutma-sektorunun-umudu-2014te_115378.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!