Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İmrahor’un Can Damarı Kurudu

Başkent’in en önemli yeşil alanlarından biri olan İmrahor Vadisi’nin ortasından geçen dere kurudu. Yapılan uyarılara kulak tıkandığını savunan bölge halkı, “Göz göre göre sona gelindi” dedi.

yapi.com.tr
İmrahor’un Can Damarı Kurudu

Hürriyet'ten Ender Baykuş'un haberine göre, Ankara’nın en önemli açık yeşil alan sisteminin yapılaşmadan korunabilmiş önemli parçalarından biri olan İmrahor Vadisi’nin içinden geçen İmrahor Deresi kurudu. Vadide yaşanan çevre felaketine, Mühye Köyü sakinleri ve bölgede geçmiş yıllarda balıkçılık yapan vatandaşlar tepki gösterdi.

En kurak dönemde akıyordu

Göz göre göre gelen sonun nedeninin yetkilerin duyarsızlığını olduğuna dikkat çeken bölge halkı, “İmrahor’da bulunan ve dereden beslenen göletler değerli kum nedeniyle boşaltıldı. Boşaltılan alanlar ise hafriyat alanı olarak kullanılıyor” dedi. Yıllardır en kurak yaz mevsiminde dahi derede suyun sürekli olarak aktığını söyleyen vatandaşlar, “İmrahor Deresi yıllardır çöp ve hafriyat tehdidi altında kalmıştı. Bunun neden olacağı felaketin boyutlarını hepimiz biliyorduk. Ne yazık ki kaynakları kurutulan dere sonunda kurudu” ifadelerini kullandı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/imrahorun-can-damari-kurudu_123389.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!