Sektörde, Finansman Sorunlar...
İnşaat Malzemesi'ndeki Düşüş...
Desteklerin Kesilmesi Sektörü...
4. Plastik ve Metal Ambalaj...
“Yapı Yasası Bir Sektörü Değil,...
"Avrupa’da Büyüyen İnşaat...
İnşaat Sektörünün Milli Gelir...
İnşaat Malzemeleri Sanayi...
Türkiye İMSAD İkinci Sürdürülebilirlik...
İnşaatın Yeni Yol Haritasını...
Yeşil Binalar Yakında Zorunlu...
Türkiye'nin Acilen Bir Yapı...
İMMİB Endüstriyel Tasarım...
Yapı Ürünlerinin Üretim-Kullanım...
İnşaat Malzemeleri İhracatı Geriledi
İMSAD Raporuna Göre Seçim...
7. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi
İMSAD, İnşaat Sektörünün Geleceğini...
İnşaat Sektörü 2015'in İkinci...
Türk Yapı Sektörü Kenya İçin Atakta
Türk Yapı Sektörünün Yeni...
Türkiye İMSAD, 21 Üyesiyle...
‘Yapı Malzemelerinin İmajını...
Türkiye İMSAD 'Afrika Buluşmaları'nın...
İMSAD Türkiye’nin Büyüme Beklentilerini...
Kontrolsüz Yapılaşmaya İMSAD...
Türkiye İMSAD’dan Uluslararası...
Türkiye İMSAD’dan '30. Yıl' Kitabı
İMSAD'ın Yeni Başkanı Fethi...
İMSAD Zirvesi: Sistemli İşbirliğine...
Türkiye İMSAD 30. Yaşını Kutladı
"Türkiye İMSAD Olarak İLO...
Türkiye İMSAD’dan ‘Deprem...
İMMİB Yapı Komitesi, TİM ve İMSAD’tan İşbirliği
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Yapı Komitesi, Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) ve İstanbul Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) işbirliğini geliştirmek ve istatistiki veri alışverişini artırmak amacıyla ön protokol imzaladı.
Yapılan iş birliği anlaşmasının her iki taraf içinde çok faydalı olacağına değinen İMMİB Yapı Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar “Bu iş birliği anlaşması ile Yapı Malzemeleri sektörünün ihracatının artırılmasını, sektörün sorunlarının bir arada ele alarak daha çabuk ve daha kalıcı çözümler üretmeyi amaçlıyoruz” dedi. Sektörün en büyük sorunlarından birinin de markalaşamamak olduğuna vurgulayan Urfalılar “Yapı Malzemeleri sektörünün marka geliştirme hızının diğer sektörlere göre daha yavaş olduğunu görüyoruz. Türk firmalarının yurtdışından marka satın almaları için Eximbank tarafından verilen kredilerin kolay ulaşılabilir olması için girişimlerde bulunacağız” dedi.
İstihdamdaki toplam payı yüzde 7.5 Yapı sektörünün Türk ekonomisine yön veren sektörlerden biri olduğuna dikkati çeken Serdar Urfalılar konuyla ilgili şunları söyledi: “Yapı malzemeleri sektörü 2014 yılında yüzde 0,5’lik büyüme gösterdi. Cari açıktaki iyileşme, ihracat artışı ve ithalattaki gerilemenin karşısında yavaşlayan ekonomi ile birlikte artan işsizlik, ekonominin 2014 yılında yavaşlamasının en büyük sonuçlarından biri. 2014 yılının ilk iki çeyrek döneminde de inşaat sektörü genel ekonominin üzerinde büyümeyi başardı. İnşaat sektörü geçen yıl da lokomotif işlevini sürdürdü. 2014 son çeyrek verilerine göre yapı malzemeleri sektörünün toplam istihdamın içindeki payı yüzde 7,5 olarak hesaplandı. İnşaat sektörünün GSMH içindeki payının yaklaşık yüzde 30 düzeyinde olduğunu görüyoruz.” |