Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hastanelerin Karot Örneği 18 Aydır Sonuçlanmadı

6 Şubat depremlerinden sonra Diyarbakır’daki Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden hasar tespiti için alınan karot örneklerinin sonuçlarının halen açıklanmaması tepki çekiyor.

yapi.com.tr
Hastanelerin Karot Örneği 18 Aydır Sonuçlanmadı (Fotoğraf: AA)

Diyarbakır Sağlık Platformu, Afet Yönetimi ve Dayanışma Derneği ile Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), 6 Şubat depremlerinde Selahattin Eyyubi Devlet Hastanesi ve Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nden hasar tespiti için alınan karot örneklerinin sonuçlarının açıklanmasını istedi.

BirGün’de yer alan habere göre; hekimler, yetkililere seslenerek “Deprem ve benzeri afetlerde şifa aradığımız mekanlar olan hastane binalarının sağlam olması sağlık hizmetinin devamlılığı açısından çok çok önemlidir. Olası bir felakette teknik ve bilime aykırı iş ve işlemler yapan idarecilerin sorumlu olduğunu hatırlatmak isteriz. Bu sorumluluğun altından kalkamayacak karar- kararsızlıklarını da kabul etmiyoruz. Türkiye’de yaşanan derin ekonomik kriz ve maliye bakanlığının tasarruf tedbirlerinin yansımaları mı yaşatılıyor? Bu sorumuza da cevap verilmesi gerekir. Sağlıkta tasarrufun ölüm demek olduğunu tekrardan hatırlatıyoruz. Bu iki hastanemizin karot tespit sonuçlarının ivedi bir şekilde kamuoyuna açıklanmasını ve bu sonuçlara göre iş ve işlemler yapılmasını tekrardan hatırlatıyoruz.” diye konuştu.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hastanelerin-karot-ornegi-18-aydir-sonuclanmadi_205758.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!