Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Deprem Bölgesindeki Sağlık Tesisleri Tartışılıyor

Fay hattına 100 metre uzaklıkta balçık zemin üzerine yapılan hastane depremde yıkıldı, şimdi aynı fay hattı üzerine yeni hastane inşa ediliyor.

yapi.com.tr
Deprem Bölgesindeki Sağlık Tesisleri Tartışılıyor (Fotoğraf: AA)

Kahramanmaraş’ta fay hattına 100 metre uzaklıkta ve balçık zemin üzerine yapılan Necip Fazıl Hastanesi depremde yıkıldı, şimdi aynı fay hattı üzerine yeni hastane inşa ediliyor. Nurhak Devlet Hastanesi ise hala konteynerde hizmet veriyor. Kilis’te kadınlar doğum için Gaziantep’e gidiyor.

Adıyaman’da yıkılan Kadın Doğum Hastanesinin yerine yenisi yapılmadı. Alaeddin Yavaşca Devlet Hastanesi ise 300 bin kişiye hizmet veriyor. Depremin üzerinden 18 ay geçti ama Aile Sağlık Merkezleri hala 21 metrekarelik konteynerlerde hizmet veriyor.

Sözcü’den Başak Kaya’nın haberine göre; sağlık politikalarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeliha Aksaz Şahbaz, “Depremden bugüne Özel İletişim Vergisi kaldı. Geçici olarak uygulamaya konan deprem vergisi kalıcı hale geldi. 25 yılda 104 milyar, enflasyonla düzeltildiğinde ise 731 milyar lira toplandı. Şehirlerimiz depremlere dirençli hale gelecekti öyle olmadı. Depremin üzerinden 18 ay geçti, Aile Sağlık Merkezleri 21 metrekarelik konteynerlerde hizmet veriyor. Yüz binlerce vatandaşımız da mülteci kampını andıran konteyner kentlerde yaşıyor. Deprem sonrası ruh sağlığı problemleri, madde bağımlılığı, şiddet ve intihar eğilimi arttı.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/deprem-bolgesindeki-saglik-tesisleri-tartisiliyor_205975.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!