Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Diyarbakır Çocuk Hastanesi Çürüyor

Diyarbakır Çocuk Hastanesi’ndeki su basmaları ve çürüme kaygı verici boyuta ulaştı. Hastalar hastanenin içinde bulunduğu bu durumdan şikâyetçi.

yapi.com.tr
Diyarbakır Çocuk Hastanesi Çürüyor

Yaklaşık 60 yıl önce yapılarak SSK’den Sağlık Bakanlığı’na devredilen Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2008 ve 2013’te yıkım kararı çıkmasına karşın bütçe yetersizliği nedeniyle yıkımı gerçekleşmedi. 6 Şubat depremlerinin ardından hastanenin birçok noktasında çatlaklar oluştu. Binanın depreme dayanıklılık testi yapıldı. Yapılan testlerde kolonların röntgeni çekildi. Ancak test sonuçları, kamuoyuyla da sağlık emekçileriyle de paylaşılmadı.

Cumhuriyet’ten Merve Kılıç’ın haberine göre; sağlıkçılara binanın ayrıntılı raporunun bakanlığa gönderildiği ve sonucun bakanlık tarafından açıklanacağı söylendi. Ancak, aylardır sonuca ilişkin yanıt alınamıyor. 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) İşyeri Temsilcisi Serdar Büyükdeniz, çatısında ve temelinde su basmalarının yaşandığı, birçok noktasında rutubet ve çürümenin olduğu hastane ile ilgili “18 aydır hem yazılı hem sözlü defalarca çağrıda bulunduk, henüz yanıt alamadık. Bir an önce raporu açıklayıp, önlemler alınana dek greve, oturma eylemlerine devam edeceğiz. Hastanenin İskenderun Devlet Hastanesi gibi olmaması için çabalıyoruz.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyarbakir-cocuk-hastanesi-curuyor_206062.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!