Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Diyarbakır’daki Şehir Hastanesi İnşaatı İlerlemiyor

Diyarbakır’da yapımı devam eden şehir hastanesinin açılışı için 2025 yılı adres gösterildi ancak yeni yıl için geri sayım başlarken inşaatta halen gözle görünür, dişe dokunur bir ilerleme kaydedilemedi.

yapi.com.tr
Diyarbakır’daki Şehir Hastanesi İnşaatı İlerlemiyor

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde 263 bin metrekarelik alanda yapımı devam eden 1000 yataklı Şehir Hastanesi inşaatında 4 yıldır gözle görünür bir aşama kaydedilemedi. Yılan hikâyesine dönen inşaatın ne zaman tamamlanacağı ve açılışının ne zaman yapılacağı halen belirsizliğini koruyor.

İki kez ihalesi yapılan inşaatta şu ana kadar sadece iki katın kabası tamamlanırken, şantiye alanında halen devasa çukurlar, kazılan temeller ve kule vinçlerin bulunduğu manzara hastane inşaatının kısa vadede tamamlanamayacağına işaret ediyor.

Sözcü’den Özgür Cebe’nin haberine göre; 4 yılda bir arpa boyu yol alınamayan hastane inşaatıyla ilgili teknik şartname ve sözleşmede 2025 yılında hizmete açılması taahhüt edilmesine rağmen yüklenici firmanın çalışmaları kaplumbağa hızında ilerliyor.

Kayda değer bir ilerleme sağlanamayan inşaatın bu hızla 2026’da bile tamamlanamayabileceği ifade ediliyor.

Limak şantiyeyi kapatarak çekildi
Şehir hastanesinin ilk ihalesi 23 Ağustos 2021’de 1 milyar 93 milyon 312 bin TL bedelle Limak Holding’de kaldı. 2 Kasım 2021’de sözleşme imzalandı. Hastanenin temeli kazıldıktan sonra rekor düzeyde artan inşaat maliyetleri ve yüksek enflasyon nedeniyle 4 ay sonra şantiye kapandı. Limak, zarar ettikleri gerekçesiyle yüzde 15’i tamamlanmamış kamu ihalelerine tanınan tasfiye kararından faydalanarak inşaatı durdurdu.

Üç kat fiyata Gürbağ’a verildi
Sağlık Bakanlığı 23-29 Kasım 2022 tarihleri arasında ikinci kez ihaleye çıktı. İhale tam üç katı bedelle 3 milyar 924 milyon liraya Gürbağ firmasında kaldı. Ancak şimdiye kadar sahada kayda değer bir ilerleme sağlanamadığı gözlemlendi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/diyarbakirdaki-sehir-hastanesi-insaati-ilerlemiyor_205958.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!