Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Hasarlı Çıkana Kadar Karot Testi

Deprem bölgesinde işleme konulan “rezerv alan uygulaması” kapsamında yapılanlar, yetkililerin konuyla ilgili verdikleri sözlerle bağdaşmıyor.

yapi.com.tr
Hasarlı Çıkana Kadar Karot Testi (Fotoğraf: AA)

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 28 Kasım 2023’te katıldığı bir programda rezerv alana ilişkin “Kimsenin malında, toprağında gözümüz yok. Kimse endişe etmesin, evinde rahatça otursun” ifadelerini kullanmıştı. Buna karşın Hatay Valisi Mustafa Masatlı, önceki gün yaptığı konuşmada “Rezerv alanı içinde kalan az hasarlı binalar karot alındıktan sonra gerekli ise yıkılacak. Aksi durumda az hasarlı olma durumu devam ederse vatandaşla görüşüp anlaşarak ya da kamulaştırma yöntemi sonrası yıkılacak.” dedi. Sonrasında da Gazi ve Akevler mahallelerinde bulunan az hasarlı binaların hasar durumu değiştirildi.

Cumhuriyet’ten Çağdaş Bayraktar’ın haberine göre; ilgili düzenleme kapsamında konuşan yurttaşlar az hasarlı binalara dokunulmayacağı söylendiği halde tekrar tekrar karot testi yapıldığını belirtti. Kendilerine önce “Az hasarlı binalara dokunmayacağız, oturabilirsiniz” denildiği için evlerine tadilat yaptıklarını söyleyen yurttaşlar, “Bir yıldır evde oturup tadilat masrafı yapanlar var. Şimdi de binamıza kâğıt yapıştırıp iki gün süreniz var, yıkılacak diyorlar, ne yapacağız biz?” sözleriyle yaşananlara tepki gösterdi.

Gazi Mahallesi muhtarı Süleyman Çaltak da “İki kere risksiz denilen yerlere bir sabah gelip riskli dediler. İnsanları çıkmaya zorluyorlar.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/hasarli-cikana-kadar-karot-testi_202098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!