Fukuşima Radyasyonu Kanada'ya Ulaştı
Bitmeyecek Nükleer Kabus Fukuşima
Fukuşima İşçileri Tazminat İstiyor
Fukuşima'nın Nükleer Atığı...
Japonya'dan Şaşırtan "Nükleer" Kararı!
Fukuşima'da Eve Dönüş Vakti...
Fukuşima 3 Yıldır Sızdırıyor!
Fukuşima'da Radyoaktif Su Sızıntısı
Japonya'ya "Nükleerden Vazgeçin"...
Nükleere ‘Devlet Sırrı’ Sansürü!
Nükleere "Dur" Demek İçin Geç Değil!
Fukuşima'da Yine Sızıntı
Fukuşima’da Ölümcül Hata
Fukuşima Nükleer Santralı'na Buz Duvarı
Fukuşima'da 300 Ton Radyoaktif Su Sızdı
Fukuşima'da Tehlike Sanılandan...
Fukuşima’da Yine Sızıntı Alarmı
Fukuşima Felaketi Sürüyor
Fukuşima'dan Nükleer İtiraf
Fukuşima'da Yeni Nükleer Sızıntı
Fukuşima’da Zorlu Süreç Başlıyor
Japonya'da Mart 2011'de meydana gelen 9.0 büyüklüğündeki depremin ardından yaşanan tsunami felaketinde ağır hasar gören Fukuşima Nükleer Santrali'nde görevli mühendisler iki yıldan fazladır su altında bulunan uranyum ve plütonyum yakıt çubuklarının çıkarılması için çalışmalara başladı.
Hürriyet'in haberine göre, Tsunami Fukuşima'yı vurduğunda depo havuzunda bulunan 1500'den fazla çubuk demeti havuzdan çıkarılacak. O tarihte havuzun bulunduğu 4 numaralı reaktör aktif değildi ancak 3 numaralı reaktördeki hidrojen binaya girmiş, infilak etmiş ve çatının uçmasına neden olmuştu.
Santrali işleten TEPCO şirketinin bu ay içinde operasyonu başlatması bekleniyor. TEPCO yetkilileri 4 numaralı reaktörün binalarında herhangi bir hasar tespit edilmediğini ancak pas gibi anormallikleri gözlemeye devam edeceklerini ifade etti. Uzmanlar çubukların havuzdan çıkarılmasıyla reaktörlerdeki erimenin kontrol altına alınmasından bu yana devreden çıkarma amaçlı en zor aşamaya geçildiğini belirtiyor. Ancak üç reaktörün erimiş ve şekli bozulmuş çekirdeklerinin çıkarılması çok daha zor olacak. Analistler bunun için gerekli teknolojinin henüz icat edilmediğini ifade ediyor. |