Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Beş Okul Bir Binada

İzmir'de riskli olduğu için yıkılan okullar yapılmayınca bir binaya beş okulun öğrencileri sıkıştırıldı. Kentte birçok okulda da öğrenciler birleştirilmiş eğitime mecbur bırakıldı.

yapi.com.tr
Beş Okul Bir Binada (Fotoğraf: Bahar Emreoğlu/Evrensel)

İzmir’de 20 Ekim 2023’te yaşanan depremde yıkılan, riskli olduğu için boşaltılan okulların çoğu 4 yıl geçmesine rağmen tamamlanmadı. Bu yüzden kentte birleştirilen okullarda sıkıştırılmış eğitim yapılıyor. Konak’taki Necatibey Ortaokulunda tam beş okul aynı binada eğitimi sürdürmek zorunda.

Evrensel’den Bahar Emreoğlu’nun haberine göre; 2020’de yaşanan deprem sonrası riskli olduğu için yıkılan 9 Eylül Ortaokulu öğrencileri Necatibey Ortaokuluna nakledilirken aynı okulda Şehit Ömer Halisdemir Bilim ve Sanat Merkezi, Sevgi Anaokulu ve Şehit Ömer Halisdemir Anaokulu öğrencileri de yer alıyor. Böylece bir binaya beş okul sıkıştırıldı. Başka bir okula taşınmak zorunda kalan 9 Eylül Ortaokulu velileri, okullarının hızla tamamlanarak çocuklarının kendi okullarına geçmesini istiyor. 

Okullar birleşti, eğitim dağıldı
Eğitim Sen
İzmir 1 No’lu Şube Yöneticisi Çiğdem Keleş, birden çok okulun aynı binayı paylaşmasının doğru olmadığına dikkat çekerek, “Bu, öğrencilerin eğitim hayatını olumsuz etkiliyor. Hızla okul binaları tamamlanmalı.” dedi.

Yıkım kararı verilen Selma Yiğitalp Anadolu Lisesinin yarısının Karataş Anadolu Lisesine, yarısının da Hacı Şakir Ortaokuluna taşındığı bilgisini veren Keleş, “İkili eğitim nedeniyle çıkış saati çok geç olunca son sınıf öğrencilerinin çoğu başka okullara geçti.” dedi.

Yıkılan Karabağlar İyiburnaz Ortaokulu öğrencilerinin de Eserkent Ortaokulu ile Necmettin Erbakan Anadolu İmam Hatip Lisesine nakledildiğini belirten Keleş, “20.30’da okuldan çıkan öğrenciler var.” dedi.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/bes-okul-bir-binada_206326.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!