Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Ankara'ya "Yamalı Plan" Eleştirisi!

Başkent’in ulaşım sorununu çözmek amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin Gazi Üniversitesi’yle hazırladığı ‘Ana Ulaşım Planı’, mimarlar, şehir plancılar ve ulaşım uzmanları tarafından değerlendirildi.

yapi.com.tr
1 Ankara'ya "Yamalı Plan" Eleştirisi!

Toplantıya Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Emre Sevim ve ulaşım uzmanı Erhan Öncü katıldı. Katılımcılar, hazırlanan Ana Ulaşım Planı için ‘yamalı plan’ yakıştırması yaptı.

“Atatürk Orman Çiftliği’nde ve tüm kentte yapılan hukuksuz yollar, plansız planlar da işlenecek” diyen Candan, şunları söyledi:

“Ulaşım Ana Planı’nın bir rant planı olabileceğinin işaretlerini okuyabiliyoruz. Planın en büyük sorunu daha önce projesiz, plansız yapılmış olan yatırımların, plana işlenecek olması. Katlı kavşaklar, Esenboğa raylı sistemi, teleferik hatları, ODTÜ yolu, yeni yollar planda olmamasına rağmen yapıldı, Mithatpaşa ve Akay kavşakları ise, yargıdan döndü. Hukuken kazandığımız davalarla geçersiz kılınan kavşaklar da plana işlenecek. Yeni yapılacak ulaşım planı ile birlikte mahkemelerin iptal ettiği bu yollar yasal hale getirilecek. Büyükşehir’in beceriksizliğini silecek olan plan tam bir eraser görevi görüyor. Bu açıdan kaygı verici.”

Planın, olmayan bir kent nazım planına göre şekillendiğini ve umutlu olmadıklarını söyleyen Erhan Öncü ise, plan hazırlanırken çok büyük projelerin hayata geçirildiğini, bunun planı yapan akademisyenlere karşı saygısızlık olduğunu öne sürdü.

Öncü, “Kentin Nazım İmar Planı ile Ulaşım Ana Planı’nın birbirini tutması gerekiyor. Ulaşımı ve imarı birbirinden ayıramazsınız. Nazım İmar Planı 2023’e kadar yapılmış, Ulaşım Ana Planı içinse 2038’e kadar süre öngörülüyor. Bu kabul edilemez bir durum. Aradaki 15 yıllık boşlukta Nazım İmar Planı’na dahil olmayan her yerde büyük rantlar oluşacak” dedi.

http://www.yapi.com.tr/haberler/ankaraya-yamali-plan-elestirisi_121218.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • üniversitenin haline bak gözlerimin yaşına bak... YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!