br />
Bakırköy Belediyesi:
Bakırköy Belediyesi 1999 yılında yaşanan deprem felaketinden sonra Dünya Bankası ile işbirliği yaparak İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından yapılan çalışmayla Bakırköy'de bulunan 12 bin binayı tek tek olası bir depreme karşı hassasiyetini inceletti. Çalışmanın sonucu da Bakırköy’de kat maliki Bakırköylülere de duyuruldu.Bu çalışma sonucunda 6 tane binanın yıkımı gerçekleştirildi.Ayrıca 2 bin civarında bina olası bir depremde yüksek riskli çıktı.
Bakırköy,İstanbul'un surdışı olarak bilinen bölümündeki en eski yerleşim yerlerinden biridir. Bu bağlamda da Bakırköy'deki bina stoğunda 30-40 yıllık binalar fazladır. Bunun için Bakırköy Belediyesi 2004 yılından itibaren her yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'ne imar planlarında değişiklik önererek mevcut yapılara sadece 1 veya 2 kat fazla çıkalım bunun karşılığında da müteahhitler bu binaları yapsın ve Bakırköylü yurttaşlarımız sağlam binalarda otursunlar hem de dairelerini korumuş olurlar dedik. Bu yolla Bakırköylüler belki de doğumlarından itibaren yaşadıkları mahalleden de ayrılmamış olacak. Fakat her yıl tekrarlanan bu plan değişikliği önerisi kabul edilmedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van depreminden sonra İstanbul için harekete geçmesinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş başkanlığında komisyon kurudu.
Komisyonun çalışmalarının ardından Bakırköy’deki imar planlarını Bakırköylülerin avantajlarını koruyacak şekilde düzenlemesini bekliyoruz. Çünkü bilindiği üzere 1/5000 ‘lik planları İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapar ve bu plana göre de 1/1000’lik planları ilçe belediyesi yapıyor. Ve yakın zamanda bu yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredileceği biliniyor. Dolayısıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığının ya da şimdilik İstanbul Büyükşehir Belediyesine büyük görev düşüyor.
Bakırköy Belediye Başkanımız Ateş Ünal Erzen Bakırköy’de kentsel dönüşüm projesinin Bakırköylünün bulunduğu yerden ayrılmadan projelerin üretilmesini savunuyor.
|