Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Millet Bahçesinin Maliyeti Üçe Katlandı

Ankara’da TOKİ’nin yapımına başladığı millet bahçesinin maliyeti, öngörülenin üç katına çıktı. Ağustos 2022’de 43,8 milyon TL ile yapımına başlanan projenin yarım kalan işleri için Kasım 2023’te 82,7 milyon TL daha harcandı.

yapi.com.tr
Millet Bahçesinin Maliyeti Üçe Katlandı

Plansızlık ve iktidarın ekonomi politikası nedeniyle tırmanan inşaat maliyetleri, kamu projelerinin mali yükünü katlayarak artırdı. Hiçbir proje, öngörülen harcama tutarı ile tamamlanamadı. Çok sayıda kamu idaresi, yarım kalan projeler için ikmal ihaleleri düzenledi. Dar ve orta gelirli yurttaşa konut yapmak önceliği bulunan TOKİ de ikmal ihalesi kapsamında on milyonlarca lira fazladan harcamaya imza atan kamu idareleri arasında yer aldı.

BirGün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre; TOKİ tarafından 12 Ağustos 2022 tarihinde Ankara Mamak’ta yapımına başlanan Altıağaç Mahallesi Millet Bahçesi’nin yapım maliyeti, öngörülen maliyeti üç kat aştı.

Ağustos 2022’de 43,8 milyon TL’lik ihalenin ardından yapımına başlanan bahçe için harcanan toplam para 19 Kasım 2023 itibarıyla 125 milyon TL’nin üzerine çıktı.

TOKİ, yapımı bitirilmeyen millet bahçesinin tamamlanması için 25 Eylül’de ikmal ihalesi açtı. İhale kapsamında 1 Kasım’da 82 milyon 700 bin TL’lik sözleşmeye imza atıldığı bildirildi. Bahçenin maliyeti, planlananın üç katını geçti.

Haberin tamamına linkten ulaşılabilir.

http://www.yapi.com.tr/haberler/millet-bahcesinin-maliyeti-uce-katlandi_200478.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!