Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

Fındıklı’da Doğa Talanına Karşı Eylem

Rize Fındıklı’da Reşit Kibar’ın öldürülmesine ve Doğu Karadeniz’de sermaye tarafından yapılan maden talanına karşı Fındıklı halkı eylem yaptı.

yapi.com.tr
Fındıklı’da Doğa Talanına Karşı Eylem (Fotoğraf: Evrensel)

Artvin'in Cankurtaran bölgesinde ağaçları koruyan köylülere saldırıda öldürülen Reşit Kibar’ın ardından tepkiler sürüyor. Rize Fındıklı’da Reşit Kibar’ın öldürülmesine ve Doğu Karadeniz’de sermaye tarafından yapılan maden talanına karşı Fındıklı halkı eylem yaptı.

Evrensel’de yer alan habere göre; “Yaşam alanlarımıza sahip çıkıyoruz”, “Doğamız ve irademiz gasp edilemez, madene hayır”, “Ormanların kardeşliği, ağaç kesimine dur de”, “Arhavi maden istemiyor” pankartları ile Fındıklı meydanında buluşan yurttaşlar, “Maden talanına ve ağaç katliamına hayır” dedi.

Eylemde söz alan CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, “Ben parlamentoda Cumhuriyet Halk Partisi grubu ile yaşam alanlarımızın tahrip edilmesini engellemek için ne gerekiyorsa yapacağım. Parlamentoda biz, sokaklarda siz üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Fındıklı halkı olarak böyle bir projeye müsaade etmeyeceğiz.” dedi.

Ardından söz alan Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu ise, “Daha dün Hopa’da aynı olay yaşandı. Sermayenin temsilcileri yaşam alanlarına sahip çıkan Metin Lokumcu’yu polis şiddetiyle, emniyet güçlerinin orantısız gaz sıkmasıyla aramızdan aldılar. Fındıklı halkı doğmamış çocuklarının hakkı olan yer altı ve yer üstü zenginliklerini yarına taşıması gerektiğini biliyor. Ama sermaye de bu alanları talan etmek iççin saldırıya geçmiş, Fındıklı’ya saldırıyor. Bilmediği bir şey var. Karadeniz insanının yürekli mücadelesi var. Bugün de doğa için mücadele ederiz. Fındıklı’nın üzerinde, Cankurtaran’da mücadele eden Reşit Kibar’ı bizden koparan sermayenin doymayan hırsına kamunun malını peşkeş çekmeye çalışıyorlar. Dedelerimiz yaylalardaki meralardaki ağaçları korurdu. Şimdi bütün arazilere orman kadastro çalışmasıyla tüm alanlara el koydu. Demek ki bir avuç sermayedara bu alanları peşkeş çekmek için el koymuş.” şeklinde konuşarak mücadele çağrısı yaptı.

http://www.yapi.com.tr/haberler/findiklida-doga-talanina-karsi-eylem_206202.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!