Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

Yenilikçi Enerji ve Kontrol Konseptlerinin Sistematik Bir Şekilde Uygulandığı Bir Yaşam: Matrix Living

Sıfır enerji tüketimi, 2019'dan sonraki binalar için koyulmuş bir hedef… Uzmanlar şu anda bu hedefe ulaşabilmek için çeşitli konseptler üzerinde çalışıyorlar. Berlin'deki yeni, yüksek değere sahip apartman kompleksi söz konusu hedefin beraberinde getirdiği gereklilikleri karşılamaya bir adım daha yaklaşıyor. Yenilikçi enerji ve kontrol

yapi.com.tr
1 Yenilikçi Enerji ve Kontrol Konseptlerinin Sistematik Bir Şekilde Uygulandığı Bir Yaşam: Matrix Living

br >
Çıkan hava ısı pompaları aracılığıyla ısı kazanımı

Isıtma ve soğutmaya yönelik birincil enerji kaynağı; güneş enerjisi toplayıcılarından, ısı pompalarından, çıkan hava sisteminden, depolama tamponlarından ve bölgesel ısıtma bağlantısından oluşuyor. Kullanıcı tarafından programlanabilen 28 adet modüler CentraLine LION denetleyici, bu farklı yönleri verimli bir şekilde koordine ediyor ve denetliyor.

Sistemin bir diğer avantajı, ısı kazanımının kullanıcıdan bağımsız olması olarak tanımlanabiliyor. Isı kazanımına sahip geleneksel havalandırma sistemlerinde kullanıcı davranışlarının enerji tasarrufu bağlamında negatif bir etkisi olabiliyor. Isı kazanımına sahip normal bir çapraz akışlı ısı eşanjörü sistemi temiz havayı ısıtarak tepki veriyor. Bu, tam anlamıyla 'havayı ısıtarak', havalandırma sisteminin enerji tüketimini önemli derecede arttırıyor. Tam tersine, ısı pompaları kullanılarak ısı kazanıldığında, hava tüm apartmanlardan çekiliyor. Ayrı apartmanlardaki havalandırma cihazları, özellikle iç kısımdaki odalar (mutfak ve banyo) apartmandaki en sıcak bölümleri olduğundan, ısı pompalarının hava kanallarındaki tüm havanın çıkan hava sıcaklığını etkileyebiliyor.


Kontrol teknolojisinin ağ diyagramı

Dokunmatik ekranları kullanarak ayrı ayrı denetim

Özellikle apartman kompleksi için üretilmiş bir çözüm, özel dokunmatik ekranlar ile kolay ve kullanıcı dostu işleme fırsat tanıyor. Dokunmatik ekranlar her konutun giriş bölümünde bulunuyor ve bina sakinleri, her odanın soğutulması ve ısıtılması için istedikleri sıcaklıkları ve zamanlama programlarını kaydetmek ve ayarlamak üzere ekranı kullanabiliyorlar.

Kullanıcı ayrımı CentraLineAX sistem bileşenleri tarafından uygulanıyor. Bu, kullanıcıların yalnızca kendi konutlarına erişebilmelerini sağlıyor. 46 yaşam ve iş biriminin her biri HAWK entegrasyon platformuna sahip. Kumanda odasındaki ARENAAX bina yönetimi sistemi, ayrı ayrı apartmanlar da dahil olmak üzere tüm sistemin çalışmasını izlemek ve enerji tüketimini kaydetmek için bu monitörü kullanıyor. HAWK, bina sakinlerinin apartmanlarındaki koşulları kontrol etmelerini ve ayarları internet üzerinden uzaktan değiştirmelerini sağlıyor.

MATRIX-Living'de ısınma giderlerinde önemli ölçüde düşüş

Şebekeli ısıtma konsepti, yıllık olarak metre kare başına 22,6 kilowatt saat değerinde nihai enerji tüketimi rakamını (örn. kullanılan net enerji) veriyor. Geleneksel enerji konseptine sahip bir yerleşim kompleksiyle karşılaştırıldığında, apartmanın yeni sahipleri ve kiracıları gözle görülebilir ölçüde daha düşük gelecek ısınma faturaları ödüyorlar.


MATRIX-Living enerji performansı sertifikası

Gelceğe Bakış

MATRIX-Living apartman kompleksinin enerji verimliliği düzeyleri, ısıtma, soğutma ve evde kullanıma yönelik sıcak su konularında tüm karşılaştırmalara karşı koyabilir. Uzman ekip, bu mülkiyeti geliştirirken edindikleri deneyimi bir sonraki projede kullanmayı planlıyor. Bir sonraki yapı daha da az birincil enerji kullanacak ve bu yapı emlak pazarında yaşam alanının metre karesi başına 2.200 Euro fiyatıyla alınabilir durumda olacak. Binada tüketilen enerjiye eş değer enerji üretme hedefine gittikçe yaklaşılıyor ve mümkünse 2019 yılına kadar bu hedefe ulaşılmış olacak.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: yeşil firma
http://www.yapi.com.tr/haberler/yenilikci-enerji-ve-kontrol-konseptlerinin-sistematik-bir-sekilde-uygulandigi-bir-yasam-matrix-living_88721.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Gelecek vaat eden alan. İncele, herkesin yanında da bu alan ile ilgili konuşma sadece incele.. ve düşün:) YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!