Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Malzeme Kalitesi Ürünün Performansını Belirler"

Geçtiğimiz Eylül ayında ‘Evvel Zaman İçinde Karo Halı’ (Once Upon a Tile) temasıyla düzenlediği etkinlik aracılığıyla hem 2012 senesi için oluşturduğu ürün gamını sektöre tanıtan hem de AGK Yer Kaplamaları ile 25 senedir devam eden birlikteliğini bir ödülle taçlandıran InterfaceFLOR firmasının Türkiye Müdürü Ufuk Usta ile konuştuk.

yapi.com.tr
"Malzeme Kalitesi Ürünün Performansını Belirler"

InterfaceFLOR ürünlerinin insan sağlığı kadar ‘sürdürülebilirlik’ ilkesine de önem verdiğini belirttiniz.

Evet, zaten günümüzde çok sık duyduğumuz ‘sürdürülebilirlik’ olgusunu ilk sahiplenen şirketlerden bir tanesidir InterfaceFLOR. Firma, 1994 senesinde belirlediği ‘Mission Zero’ kapsamında; 2020 yılına kadar üreteceği bütün halıların yüzde yüz geri dönüşümlü ipliklerden ve çevreci hammaddelerden oluşmasına yönelik temel bir hedef benimsedi. Bu hedefin en önemli kilometre taşı ise bu sene piyasaya sürülen ‘Biosfera I’ isimli yüzde yüz geri dönüşümlü iplikten üretilen halıdır. ‘Biosfera I’ InterfaceFLOR için üretilen özel, geri dönüşümlü bir iplik ile dokundu. Söz konusu iplik, balıkçı ağları ve diğer atık malzemelerin geri dönüşümünden elde edilerek diğer yan malzemelerle birleştirildi. Bu özel iplik sayesinde Biosfera I, dünyanın ilk yüzde yüz geri dönüşümlü iplik ile üretilen halısı ünvanını kazandı.

Bu oldukça önemli bir şey, Biosfera I önümüzdeki sene daha farklı renklerle piyasada olacak. Ben şunu merak ediyorum; bu ürünü Türkiye’de acaba ilk kim uygulayacak. Çevre ve sürdürülebilirlik konularının, LEED ve BREAM sertifikalarının bu kadar çok konuşulduğu ve bu kadar büyük bir özen gösterildiği bu ortamda acaba bu halıyı Türkiye’de ilk kim uygulayacak bunu merak ediyorum.



İnsan sağlığına ve çevreye duyarlılık konuları çok ciddi Ar-Ge çalışmalarını da beraberinde getiriyor. Bu kapsamında InterfaceFLOR’un yapılanması ne düzeydedir?

Ar-Ge çalışmalarının gerçekleştirildiği en büyük tesisler Amerika’da Atlanta’da bulunuyor. Ayrıca Hollanda’daki fabrikamızda da çok ciddi çalışmalar yürütülüyor. InterfaceFLOR’un bütün satış raporlamaları ve bilgilendirmelerinin başında ‘çevre’ maddesi ve buna bağlamda firmamızın çevreye verdiğimiz olumlu katkıların raporları bulunuyor.

Bildiğiniz üzere InterfaceFLOR’un ‘Cool Carpet’ programı var. Bu program kapsamında; örneğin bin metrekarelik bir ofis için uygulanacak bin metrekarelik halının üretilmesi için fabrikada atmosfere verilen solvent miktarı ve karbon miktarı ölçülüyor. Daha sonra bu maddelerin çevreye verdiği zararı sıfırlamak amacıyla aynı oranda belli bir bölge ağaçlandırılıyor ve bu işlem sertifikalanıyor. Bu gerçekten çok önemli bir organizasyon. Bize düşen bunu anlatarak, bu konuda sözde değil özde duyarlı insanları bilinçlendirerek katkı sağlamak.

Nişantaşı ofisinin açılması ile birlikte biraz önce bahsettiğim iletişim konusunda daha iyi bir noktaya geleceğimizi tahmin ediyorum. Bu kapsamda InterfaceFLOR’un Türkiye’de bugüne kadar neler yaptığını ve AGK Yer Kaplamaları’nın verdiği hizmetlerin neler olduğu aktarabileceğiz ve birlikte neler yapabileceğimiz konusunda insanları bilgilendirebileceğiz ki bu bizim en büyük görevimiz aslında.

Zeminlerinde karo halı düşünenler ya da mevcut uygulamayı denemek isteyenler var ise Anadolu Yakasında Bostancı’da, Avrupa Yakasında Nişantaşı’nda bulunan ofislerimizi ziyaret edebilirler. Yarım saatlik zaman diliminde karo halının ne olduğunu, nasıl uygulandığını referansları ile birlikte görme imkanları var.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3
http://www.yapi.com.tr/haberler/malzeme-kalitesi-urunun-performansini-belirler_90098.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!