Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.

İzmir'deki Kentsel Projelerde Bilgi Akışı Sağlanamıyor

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Emekli ile gerçekleştirdiğimiz röportaj kapsamında İzmir Şube’nin çalışmaları hakkında detaylı bilgi alırken İzmir’in güncel sorunlarını da mühendislik ve planlama bağlamında konuştuk.

2 İzmir'deki Kentsel Projelerde Bilgi Akışı Sağlanamıyor

strong>Tam olarak bu noktada şunu sormak isterim; “kent” dediğimiz olgu yapılanma anlamında inşaat mühendislerinin birebir ilişki içerinde bulunduğu bir şey. Kent, merkezi ve yerel yönetimlerin kararlarıyla şekilleniyor ama bununla birlikte ulaşım yatırımlarından tutunda tek bir binanın yapımına kadar sürece dahil olan, diğer meslek insanlarıyla birlikte, inşaat mühendisleri. Bu anlamda kente dair inşaat mühendislerinin söyleyeceği çok şey var, İzmir kapsamında meslek insanları olarak sizler, İzmir’de yapılması planlanan projeler hakkında Oda olarak ne düşünüyorsunuz?

İzmir kentiyle ilgili olarak planlanan projeler daha çok üç meslek alanını ilgilendiriyor; şehir plancıları, mimarlar ve inşaat mühendisleri. Bu üçlü ayağın ortaklaşa çalışarak karar üretmesi önemli. Biz burada bunu meslek odaları olarak gerçekleştiriyoruz. Çok sık bir araya gelerek kentin belli yatırımlarına, kente dair alınan önemli kararlarına yönelik değerlendirmelerimizi yapıp görüşlerimizi basına ve halka açıklıyoruz. Bu kapsamda İzmir’de iyi bir uyumluluk olduğunu söyleyebiliriz.

Bildiğiniz üzere İzmir, şimdiye kadar merkezi yönetimden pek fazla yatırım alamadı, son dönemde bir takım projeler gündemde. Bu zamana kadar hep yerel yönetimler etkindi. Yerel yönetimlerin de kaynakları kısıtlı ve bu kısıtlı kaynaklar çerçevesinde belli kararlar üretiyorlar. Elbette yerel yönetimlerle belli diyaloglarımız var ancak bu, bizim açımızdan yeterli değil. Açıkçası bizler burada kente yönelik olarak başta 'Kent Kurultayı' ve 'Ulaştırma Kongresi' olmak üzere birçok etkinlik gerçekleştirdik. Tüm bu etkinliklerimiz gerek İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden gerek ilçe belediyelerinden yeterince ilgi göremedi.

Bununla birlikte belli süreçlerde de İzmir’e yapılan yatırımlarla ilgili yeterince bilgi sahibi olamıyoruz. Sonuçta biz, bilgi alarak daha fazla katkı koymayı amaçlıyoruz. En azından yapılan yatırımların doğru yapılması adına, yatırım kapsamında mevcut olan yanlışlık ve eksikliklerin azaltılması adına bu mekanizmaların içerisinde yer almak istiyoruz ama ne yazık ki bununla ilgili bizim istediğimiz yönde diyaloglar gerçekleştirilmiyor. Tabii ki iyi niyet çerçevesinde belli bir diyalog sürüyor ancak yeterli değil. Dolayısıyla biz edinebildiğimiz bilgi çerçevesinde, ancak daha sonra yatırım gerçekleşirken ya da gerçekleştikten sonra takip edebildiğimiz haliyle görüş bildirme durumunda kalıyoruz ki o zaman artık süreç ilerlemiş ya da tamamlanmış oluyor. Halbuki bütün bunların en başında, proje aşamasında konuşulması daha doğru.

TÜMÜNÜ GÖSTERSONRAKİ SAYFA HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4  |   5  |   6
http://www.yapi.com.tr/haberler/izmirdeki-kentsel-projelerde-bilgi-akisi-saglanamiyor_89590.html

Read Comment Section
2 Yorum Yorum Yaz
  • "İzmir, şimdiye kadar merkezi yönetimden pek fazla yatırım alamadı, son dönemde bir takım projeler gündemde. Bu zamana kadar hep yerel yönetimler etkindi. Yerel yönetimlerin de kaynakları kısıtlı ve bu kısıtlı kaynaklar çerçevesinde belli kararlar üretiyorlar." işte o kadar uzun lafın en doğru noktası ve özü bu cümleler başkan. YANITLA
  • TAPULU, İMARLI, RUHSATLI 3 KATLI BİNA YAPTIM. BAŞLANGIÇ YILIM 1982. BODRUM KAT YAP KULLANIM İZNİM 1983. ......... ZEMIN KAT " " " 1996. ......... 1.KAT " " " 2008. KAT MÜLKIYETİNİ TAMAMLADIM, MÜSTAKİL TAPULARIM MEVCUT. BİNADAKI TÜM KOLON KİRİŞ VE DÖŞEME BETONLARI O TARİHTE ELLE VE HARÇ MAKINASI İLE DÖKÜLEN BETEONLAR OLDUĞUNDAN GÜÇLENDİRMEK İSTİYORUM. 1) DEVLET DESTEK SAĞLARMI? 2) 3 KATLI BIR GÜÇLENDİRME PROJESİ KAÇA MAL OLUR? 3) GÜÇLENDİRME MALiYETİ NE OLABİLİR? (YAKLAŞIK TOPLAM 300.- M2) TEŞEKKÜR EDERİM. YANITLA
2 yorumdan 2 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!