Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

4 Kent daha "Sakin Şehir"

Polonya’nın Lidzbark Warminski kentinde düzenlenen 2011 Cittaslow Genel Kurulu’nda Türkiye’den dört kent daha Sakin Şehir olarak “Yaşamın Kolay Olduğu Kentlerin Uluslararası Ağı’na” katıldı.

NTV
1 4 Kent daha "Sakin Şehir"

br />
2013 yılında yapılacak Genel Kurulun çok önemli olduğunu da belirten Başkan Soyer; “ Tüm üye ülkelerin gerçekleştirmek istediği büyük bir organizasyonu 20-25 Haziran 2013 tarihinde Seferihisar’da gerçekleştireceğiz. Türkiye’nin ve İzmir’in ev sahipliği yapacağı bir organizasyon olacak.   Bu genel kurullar günlerce dünyanın dört bir yanında konuşuluyor. Müthiş bir tanıtım, prestij imkanı yakalıyorsunuz. 2013 Cittaslow Genel Kurulu bu açıdan bizim için bulunmaz bir fırsat. Türkiye’nin bir sakin şehirler cenneti olabileceğini, misafirperverliğimizi ve zenginliklerimizi tüm dünyaya göstereceğiz. Ayrıca bu genel kurulun Seferihisar için olduğu kadar İzmir için de büyük önemi olduğuna inanıyorum. Cittaslow Birliğini oluşturan 23 ülke aynı zamanda EXPO Dünya Fuarı’nı düzenleyen BİE birliğinin de üyeleri. 2020 EXPO’su için aday olan İzmir’in bu adaylık öncesinde lobi yapabilmesi, İzmir’i tanıtabilmesi ve destek istemesi için çok büyük bir şans. Bu konuda Seferihisar’ı olduğu kadar İzmir’i de üye ülkelere tanıtarak EXPO 2020’nin İzmir’de düzenlenmesini için oy isteyeceğiz” dedi.

Türkiye’den Cittaslow olmak isteyen birçok kentin başvuruda bulunduğu söyleyen Cittaslow Türkiye Koordinatörü Bülent Köstem, Türkiye’de Cittaslow olmak isteyen birçok kent olduğunu ve kendilerinin bu konuda oldukça seçici davranarak Türkiye’nin en güzel ve en yavaş kentlerinin başvurularını değerlendirdiklerini söyledi. Köstem, 2011 yılı içerisinde Türkiye’nin farklı bölgelerinden de Cittaslow kabul ederek yavaş hareketini tüm Türkiye’ye yaymak istediklerini belirtti.

Cittaslow (Sakin Şehir) Nedir?

İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow Sakin Şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, ye­rel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir. Şehirlerin hangi alanlarda önemli ve özel olduklarını düşünmeleri ve bu özelliklerini korumak için strateji geliştirmeleridir. Şehrin dokusunun, renginin, müziğinin ve hikayesinin uyum içinde, şehir sakinlerinin ve ziyaret edenlerin zevk alabilecekleri bir hızda yaşanmasıdır. Yerel zanaatları, tatları ve sanatları sadece eskilerin hatırlayabildiği kavramlar olmaktan çıkarmak için bunları çocuklarımızla ve misafirleri­mizle paylaşmaktır. İnsanların kendi sağlıklarını ön planda tutmalarıdır. Bunu gerçekleştirmek için, hava, gürültü, ışık ve elektromanyetik kirliliklerin sürekli kontrol edilmesi ve sağlığı tehdit et­meyecek boyutta tutulmasıdır. Çöp toplama saatlerinden ilaçlamaya kadar birçok konuda önlem almak ve uygulamaktır. Yerel üreticileri desteklemek ve onların ürünlerini satabilecekleri satış merkezleri oluşturmaktır. Çevreye ve insana zararlı olmayan al­ternatif ve yenilenebilir enerji kaynaklarının teşvik edilmesidir. Belki de en önemlisi bir şehrin, dünyada binlerce birbirinin aynı şehirden kendini farklılaştırmasıdır.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
ETİKETLER: kent
http://www.yapi.com.tr/haberler/4-kent-daha-sakin-sehir_88102.html

Read Comment Section
1 Yorum Yorum Yaz
  • Gökova Akyaka'ın doğasına, tarihi zenginliğine, konuksever halkına hayran bir kişiyim. Gerçekten Akyaka'nın sakin kent oluşu çok gurur verici bir durum. Çok aydın ve yabancının yaşadığı bu küçük belde, doğası tarihi ve insanları ile çok seçkin bir yer; bu yönüyle diğerlerinden daha hak ettiği kanısındayım. Bunun Akyaka Beldesi'ne ve Akyakalılara hayırlı, olmasını diliyor, bu hususta çok çaba sarfeden başta Belediye Başkanımız AHMET ÇALCA ve diğer emeği geçenleri kutluyorum. Unutulmamalı ki Cumhurbaşkanı ÖZAL tarafından da 1989 yılında Türkiye'de ilk özel Koruma Bölgesi ilan edilmişti. Saygılarımla. YANITLA
1 yorumdan 1 tanesi gösteriliyor. 
Yorumunuzu ekleyin
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!