Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

V. İstanbul Mimarlık Kent Filmleri Festivali Başladı

Tarihi mirasın korunması ve yaşam kalitesinin iyileştirilmesi çalışmalarına yeni bir boyut kazandırmak amacı ile 2007 yılından bu yana Mimarlar Odası tarafından gerçekleştirilen 'İstanbul Uluslararası Mimarlık ve Kent Filmleri Festivali'nin beşincisi 3 - 9 Ekim 2011 tarihleri arasında düzenleniyor.

yapi.com.tr

Buluşmalar

V. İstanbul Mimarlık Kent Filmleri Festivali Başladı
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 3 Ekim 2011
BİTİŞ TARİHİ: 9 Ekim 2011
YER: TMMOB MO İstanbul Büyükkent Şubesi, Karaköy, İstanbul ve Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Kadıköy, İstanbul
DÜZENLEYEN: TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi
DİĞER BİLGİLER: A: Kemankeş Cad. No. 31 Karaköy, Beyoğlu 34425 İstanbul T: (212) 251 49 00 F: (212) 251 94 14 arcfilmfest@archfilmfest.org
+ Ajandama Ekle

br >
İnsan Öyküleri programında yer alan filmler

Annem Barış İstiyor

Türkiye’de otuz yıldır yaşanan çatışmalarda on binlerce insan yaşamını yitirdi. Yüz binlerce insan zorunlu olarak göç etti. “Annem Barış İstiyor” belgeseli, savaşın büyük yıkım ve acılarını yaşayan “Barış Anneleri”nin her şeye rağmen barışı getirmek, çocuklarına kavuşmak için verdiği mücadeleyi ve yaşamlarını konu alıyor.

Aziz Çapkurt: 1981 yılında Kars’ta doğdu. İlköğretim ve liseyi burada okudu. Daha sonra çeşitli TV dizilerinde ve sinema filmlerinde reji asistanlığı yaptı. Bêdengî (Sessizlik) ilk kısa filmidir.

Büyük Aşıklar

Anadolu kültür miraslarından biri olan kozadan ipek çekimini beş kuşaktır geleneksel imkânlarla icra eden Hasan Büyükaşık’ın öyküsü.

Nagihan Çakar: 1987 yılında İstanbul’da doğdu. Fatih Üniversitesinde iki yıl Halkla İlişkiler ve Reklamcılık eğitimi gördü. 2008 yılında girdiği İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü’nde Sinema Yönetmenliği eğitimi almaya başladı. Tiyatro oyunlarında oyuncu olarak yer alan Çakar halen İstanbul Kültür Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde eğitim görüyor.

Çirkin Ördek Yavrusu

Göçmenlik… Bu insanlar ülkelerini terk ettiler, politik, ekonomik, sosyal, savaş ve belki de başka sebeplerle. Kendi topraklarını, akrabalarını, arkadaşlarını ve ailelerini terk ettiler. Sadece bir ülke terk etmediler. Komple bir yaşamı terk ettiler. Hayata yeniden başlamak istediler. Yeni bir hayat düşlediler. Ama neden?

Abdurrahman Öner: 1984 yılında Mersin’de doğdu. Dicle Üniversitesi’nde Matematik Bölümü’nde okudu. 2007 yılında İstanbul Kültür Üniversitesi’nde İletişim Tasarımı Yönetmenlik Bölümü’nü burslu olarak kazandı ve 2011 yılında mezun oldu.

Geçmiş Mazi Olmadı

Belgesel, 12 Eylül’ün ardından hayatı alt üst olan Tümay’ın ve ailesinin hikâyesini esas alarak, bir annenin gözünden o dönemde yaşananlara ışık tutuyor. Tutuklanarak cezaevine konan iki kızı ve damadının öyküsü ve doğmamış torununa mektuplar yazarak kurduğu bağ anlatılıyor. O dönemde, çocuklarını görmek için cezaevi önlerinde yatıp kalkan binlerce annenin ortak hikâyesi ele alınıyor.

Mehmet Özgür Candan: 1979 yılında Kocaeli’nde doğdu. 2003 yılında İstanbul Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında fotoğraf çalışmalarına başladı ve dijital video-kurgu sistemleri üzerine çalıştı. 2006 yılında ESR Film Yapım Reklam Tanıtım Ltd. Şti.’nin kurucuları arasında bulundu. 2007 yılından beri Belgesel Sinemacılar Birliği üyesi.

Manastır Doğum Yerim

Belgesel, Balkan ülkelerinde, “Bitola Moj Roden Kraj” (Manastır Doğum Yerim) isimli şarkıyla özdeşleşen müzisyen Hayri Demirovski’nin yaşam öyküsünü anlatıyor.

Yasin Ali Türkeri: 1976 yılında Koçarlı Aydın’da doğdu. YTÜ Bilgisayar Programcılığı ve Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü’nden mezun oldu. Üniversite yıllarında fotoğraf çalışmalarına başladı ve stajını dijital video-kurgu sistemleri üzerine yaptı. 1996-2001 yılları arasında bilgisayar programcısı olarak çalıştı. Belgesel sinema alanında üretimler gerçekleştiriyor.

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2  |   3  |   4
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/v-istanbul-mimarlik-kent-filmleri-festivali-basladi_86870.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!