Lütfen Tarayıcı Sürümünüzü Yükseltiniz.
BÖLÜM SPONSORU

"Konut Konferansı 2011" 20 Ekim'de YEM'de

Konut sektörünün vizyonu, Yapı-Endüstri Merkezi (YEM) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Konut Konferansı'nda çizilmeye devam ediyor. “Sürdürülebilir Büyüme” teması ile 20 Ekim’de gerçekleşecek olan “Konut Konferansı 2011”, konut sektöründe alternatif çözümler, kentsel dönüşüm, konut geliştirme, karlı ve toplum odaklı konutlara odaklanacak.

yapi.com.tr

Toplantılar

"Konut Konferansı 2011" 20 Ekim'de YEM'de
BAŞLANGIÇ TARİHİ: 20 Ekim 2011 09:30
BİTİŞ TARİHİ: 20 Ekim 2011 18:00
YER: Yapı-Endüstri Merkezi (YEM), Fulya, İstanbul
DÜZENLEYEN: YEM | Ana sponsor: Siemens Ev Aletleri | Sponsor: Autodesk | Alt sponsorlar: SOYAK; Velux; Epos, Teknoden ve Ytong, Eroğlu Yapı .
DİĞER BİLGİLER: T: (212) 266 70 70 info@konutkonferansi.com
+ Ajandama Ekle

BR>
Alejandro Aravena | Alejandro Aravena Architects

Católica de Chile Üniversitesi'nden mezun olan Alejandro Aravena, 1994'te Alejandro Aravena Architects mimarlık ofisini kurdu.

2000-2005 yılları arasında Harvard GSD’da misafir öğretim üyesi olarak görev alan Aravena, halen UC’de dersler veriyor ve Pritzker Ödülü jüri üyeleri arasında yer alıyor.

Aravena'nın kazandığı ödüller arasında, 11. Venedik Bienali Gümüş Aslan Ödülü, 2010 Marcus Ödülü ve 2006 Avonni Ödülü bulunuyor.

Aravena bugüne kadar aralarında London School of Economics, RIBA, New York'taki InterAmerican Kalkınma Bankası, Portekiz’deki Experimenta Design'ın da yer aldığı farklı kurum ve kuruluşlarda konferanslar verdi.

Çalışmaları Harvard GSD (2004), Sao Paulo Bienali (2007), Venedik Bienali ve Milan Trienali’nde (2008) sergilendi. Aravena'nın projeleri önümüzdeki aylarda Tokyo MA Galerisi'nde görücüye çıkacak.

Aravena, 2006’dan bu yana, Şili Gaz (COPEC) ve üniversite iştiraki ile kurulan ve altyapı, ulaşım, konut, kamusal alan projelerine imza atan ELEMENTAL S.A. adlı kuruluşun yöneticiliğini üstleniyor. 

Alejandro Aravena, "Konut Konferansı 2011" kapsamında, konut olgusunu, hem sosyal boyutu hem de bir yatırım aracı olarak ele alacak.



Stefan Forester | Stefan Forster Architekten


Almanya merkezli ofisinde konut, kentsel dönüşüm, planlama ve küçülen yerleşmeler için konsept geliştirme alanlarında uzman olan Stefan Forster’ın konuta yaklaşımı, modernist felsefenin çağdaş dünyadaki karşılığı biçiminde nitelendiriliyor.

Aralarında “Avrupa Kentsel Dönüşüm Ödülü”, “Dünya Habitat Ödülü”, “Sir Robert Matthew Konut Ödülü" gibi birçok ödülün sahibi olan Stefan Forster, konut kavramının; çevre, toplum ve kent arakesitinde bütünsel biçimde yeniden ele alınması gerektiğinin altını çiziyor.

Geçmişten günümüze ulaşan ve değişen sosyoekonomik koşullar nedeniyle yapısal özellikleri kullanılamayan eski yapı stoğunun dönüştürülmesi konusunda da önemli çalışmaları bulunan Forster, "Konut Konferansı 2011" kapsamında değerli arazilerdeki niteliksiz yapı stoğunun dönüştürülmesi ve yaşanabilir kentler kavramı üzerine bir konuşma gerçekleştirecek.

(Foto: Lisa Farkas)



Konferansa dair güncel gelişmeler ve konuşmacı bilgileri için tıklayınız.  

TÜMÜNÜ GÖSTER HABERİN DEVAMI:   1  |   2
http://www.yapi.com.tr/etkinlikler/konut-konferansi-2011-20-ekimde-yemde_88688.html

Read Comment Section
İlk Yorumu Siz Yapın
Gönder

Yorumum onaylandığında e-posta ile bildir.

E-posta adresimle bültenlere abone olmak istiyorum

Haber gönderin Hemen haber gönderin

Sosyal Medyada Yapi.com.tr:

Abone Ol Yapı sektöründeki tüm gelişmelerden en önce siz haberdar olmak isterseniz e-bültenimize abone olun.
Bülten arşivine erişmek için tıklayın

REKLAM VERİN

Ajanda
TAMAMI » Bugünkü Etkinlikler BUGÜN:
Herhangi bir etkinlik mevcut değil!